Наші танки можуть поїхати в Україну і без американських — новий глава Міноборони Німеччини Пісторіус
Категорія
Політика
Дата публікації

Наші танки можуть поїхати в Україну і без американських — новий глава Міноборони Німеччини Пісторіус

Наші танки можуть поїхати в Україну і без американських — новий глава Міноборони Німеччини Пісторіус
Джерело:  online.ua

Новий очільник Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що передача Збройним силам України німецьких танків Leopard 2 не повинна бути прив’язана до надання танків M1 Abrams від США.

Джерело:  ARD

Глава Міноборони ФРН Пісторіус прогнозує передачу німецьких танків ЗСУ

Мені нічого не відомо про подібний взаємозв'язок, – зазначив німецький міністр, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи готовий офіційний Берлін передати Україні танки Leopard 2 лише за умови, якщо Штати нададуть ЗСУ свої бойові танки Abrams.

Представники ЗМІ також вирішили уточнити, чи планує ФРН постачати бойові танки без США.

За словами Пісторіуса, це німецький лідер Олаф Шольц обговорює з очільником Білого дому Джо Байденом.

Я абсолютно впевнений, що ми отримаємо рішення з цього питання в найближчі кілька днів. Але сьогодні я не можу сказати вам, який вигляд воно матиме, – наголосив новий керівник Міноборони ФРН.

Що відомо про можливу передачу Україні танків Leopard 2

Як вдалося дізнатися журналістам, лідер ФРН Олаф Шольц поставив ультиматум президенту США Джо Байдену стосовно постачання німецьких танків Leopard 2 Україні.

Німецький канцлер заявив, що його команда ухвалить позитивне рішення, якщо Білий дім також прийме рішення про постачання своїх танків Abrams ЗСУ.

Команда Володимира Зеленського продовжує закликати членів ЄС передати Україні західні танки, насамперед Leopard 2. Враховуючи те, що танки Leopard виготовляються німецьким оборонним концерном, для їхньої передачі країнам поза НАТО необхідна згода офіційного Берліна.

Однак, що цікаво, 19 січня прем’єр Польщі Матеуш Моравецький натякнув, що Варшава може передати Україні роту танків німецького виробництва Leopard 2 і без згоди команди Шольца й не збирається чекати довго дозволу ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?