У Росії заявляють про виготовлення перших ядерних торпед "Посейдон"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії заявляють про виготовлення перших ядерних торпед "Посейдон"

У Росії заявляють про виготовлення перших ядерних торпед "Посейдон"
Джерело:  online.ua

У Росії нібито виготовили перший комплект ядерних торпед "Посейдон", які мають намір розмістити на атомному підводному човні "Бєлгород". Про це почали писати кремлівські пропагандисти з посиланням на дані своїх інсайдерів.

Джерело: пропагандистська агенція "ТАСС" з посиланням на свої джерела, російський портал "Мілітарний"

У РФ поширюють інформацію про виготовлення перши ядерних торпед "Посейдон"

За інформацією джерела, роздільні випробування основних вузлів, включно з ядерною енергетичною установкою, завершили успішно, - мовиться у матеріалі російкого ЗМІ.

Пропагандисти також визнають, що поки у них офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Що важливо розуміти, ще 6 місяців тому інсайдер росЗМІ заявляв, що "Бєлгород" проходив випробування в Баренцевому морі.

Як уже згадувалося раніше, перший носій ядерних підводних безпілотників "Посейдон" - підводний човен проєкту 09852 "Бєлгород" - спустили на воду 23 квітня 2019 року.

Журналісти із США писали про можливі випробування комплексу на початку листопада минулого року.

Згідно з даними американських медіа, серед кораблів, які брали участь у підготовці ядерного випробування, був підводний човен "Бєлгород".

Однак тоді Штати зафіксували вихід російських кораблів з полігону в Північному Льодовитому океані та їхнє повернення до порту без проведення випробувань.

На переконання американських розвідників, це може вказувати на те, що росіяни вкотре зіткнулися із серйозними технічними труднощами.

Що важливо знати про "Посейдон"

За словами іноземних експертів, безпілотний підводний апарат "Посейдон" може нести як звичайні, так і ядерні боєприпаси.

Окрім того, зазначається, що ядерна силова установка надає апарату практично безмежну дальність дії. По суті це ядерна торпеда.

Американські аналітики нещодавно озвучили припущення, що ключове завдання "Посейдону" – спровокувати масштабне ядерне цунамі, призначене для затоплення та опромінення прибережних міст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?