Наслідки війни. Кількість людей з інвалідністю в Україні зросла на 300 тисяч
Категорія
Україна
Дата публікації

Наслідки війни. Кількість людей з інвалідністю в Україні зросла на 300 тисяч

Наслідки війни. Кількість людей з інвалідністю в Україні зросла на 300 тисяч
Джерело:  online.ua

Кількість людей з інвалідністю в Україні зросла на 300 000 під час повномасштабної війни з Росією. Наша країна потребує більше фахівців з реабілітації.

Джерело: Укрінформ

Кількість людей з інвалідністю в Україні зросла за півтора року війни

В Україні налічується 3 мільйони людей з інвалідністю, за півтора року їх кількість збільшилася приблизно на 300 тисяч.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час відкриття відновленої Державної реабілітаційної установи «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю».

В Україні є 3 мільйони людей з інвалідністю. Було 2,7 мільнони. За півтора року ми бачимо приріст приблизно у 300 тисяч, – сказала Жолнович.

Вона зазначила, що Україна потребує все більше фахівців з реабілітації, більше різних центрів і відділень, які б допомагали нашим людям відновлювати свою функціональність, бо кількість людей, що отримують травми, зростає.

Міністерка підкреслила, що враховуючи те, що Україна сьогодні витрачає кошти безпосередньо на оборону, на жаль, коштів на соціальні видатки і, зокрема, на ремонти реабілітаційних центрів по суті не залишається.

Тому зараз дуже важливою є підтримка і допомога міжнародних партнерів, зокрема, міжнародних організацій, – зауважила Жолнович.

Що відомо про причини різкого зростання інвалідності серед українців 

На початку війни основними причинами ампутацій були поранення, отримані під час артилерійських і ракетних обстрілах.

Зараз же багато хто отримує травми, підриваючись на мінах, встановлених уздовж лінії фронту.

Точну статистику втрат Київ тримає в секреті, щоб не деморалізувати населення. Але навіть в якості приблизної оцінки ця цифра проливає світло на приголомшливі людські жертви 17-місячного наступу Росії — ціну, яка буде відчуватися десятиліттями, — зазначають журналісти The Wall Street Journal.

Зазначається, що до російського вторгнення в Україні щорічно проводилося кілька тисяч ампутацій, але, за словами українських лікарів спеціалізованих клінік, її система охорони здоров’я зараз перевантажена, і багато пацієнтів чекають на нову кінцівку більше року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?