Настав час повністю стерти з лиця землі ХАМАС — посол Ізраїлю в ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Настав час повністю стерти з лиця землі ХАМАС — посол Ізраїлю в ООН

Гілад Ердан
Джерело:  СNN

Посол Ізраїлю в ООН Ердан закликав світову спільноту відреагувати на задокументовані воєнні злочини бойовиків ХАМАС та засудити безжальні терористичні атаки на Ізраїль.

Посол Ізраїлю виступив на засіданні Радбезу ООН

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що його країна не бажає вести переговори з бойовиками терористичного угрупування ХАМАС, а хоче його знищення.

Про це повідомляє CNN.

Епоха переговорів з цими дикунами закінчилася. Настав час знищити інфраструктуру терору ХАМАС, повністю стерти її з лиця землі, щоб подібні жахи більше ніколи не повторилися, – заявив посол перед закритим засіданням Радбезу ООН.

Ердан також закликав світову спільноту відреагувати на "задокументовані воєнні злочини" бойовиків ХАМАС та засудити "безжальні терористичні атаки" на Ізраїль.

Ізраїль має одну, єдину вимогу. Воєнні злочини ХАМАС мають бути однозначно засуджені. Це неймовірне звірство має бути засуджене. Ізраїль має отримати стійку підтримку, щоб захистити себе. Захищати вільний світ, – наголосив він.

США планують перемістити кораблі й військові літаки ближче до Ізраїлю

Американські військові планують передислокувати кораблі та військові літаки ВМС США ближче до Ізраїлю на знак підтримки, за словами двох американських чиновників, знайомих з цими планами, - говориться в повідомленні.

За даними NBC News, це включає тисячі американських військовослужбовців, авіаносну ударну групу USS Gerald R Ford (авіаносець, крейсер, есмінці і літаки), а також додаткові літаки ВПС США F35, F15, F16 і A10, які будуть направлені в регіон. США також нададуть Ізраїлю більше боєприпасів і обладнання.

Зазначається, що переміщення може розпочатися негайно, але займе кілька днів.

США також розробляють плани можливої небойової евакуації – допомоги американцям у виїзді з Ізраїлю.

Ще нічого не вирішено і не наказано, але офіційні особи опрацьовують варіанти, в тому числі один з них передбачає розміщення деяких американців на кораблях ВМС, щоб доставити їх у безпечне місце, – йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?