Настав час. Керуючий Одеською єпархією ПЦУ звернувся до вірян УПЦ
Категорія
Україна
Дата публікації

Настав час. Керуючий Одеською єпархією ПЦУ звернувся до вірян УПЦ

Настав час. Керуючий Одеською єпархією ПЦУ звернувся до вірян УПЦ
Джерело:  online.ua

Керуючий Одеською єпархією ПЦУ, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій відверто зізнався, що не вірить у проросійскість усіх вірян Української православної церкви (московського патріархату) та закликав їх переходити до Православної церкви України.

Джерело: архієпископ Афанасій

Афанасій звернувся з публічним закликом до вірян УПЦ

За словами архієпископа, його серце розбила звістка про те, що росіяни завдали удару та частково зруйнували історичну святиню Одеси – Спасо-Преображенський собор.

Саме тому він вирішив звернутися до вірян УПЦ.

Афанасій нагадав про те, що російський патріарх Кирило з самого початку повномасштабного вторгнення в Україну відкрито говорив про те, що війна їхня є "священною" і що вони "визволяють православ’я від якихось там розкольників".

Ба більше, саме він благословляв російську армію на вбивство, благословляв тероризм, дитяче насильство та руйнацію наших святинь.

Тому звертаюсь до кожного з вас. Я не вірю в те, що всі ви є прихильниками росії і їхнього «миру», я надіюся на те, що у багатьох із вас ще жевріє вогник Українця...Настав час зупинитися. Перестаньте боятися, прийміть вольове рішення. В Україні є справжня Українська Православна Канонічна Церква – Православна Церква України, обійми якої завжди відкриті для кожного з вас. Зупиніть бажання росії звільняти вас від вами збудованих храмів, ваші домівки від ваших батьків, дітей, та й, з рештою, від вас самих. Наша Церква чекає на кожного з вас. Нехай Всемилостивий Господь допоможе Вам прийняти правильне рішення – перейти у лоно Канонічної Православної Церкви України, – звернувся архієпископ Афанасій до вірян УПЦ МП.

Нічний ракетний удар РФ по Одесі 23 липня: що відомо

Вночі 23 липня армія РФ знову завдала масованого ракетного удару по Одесі. Загинула одна людина.
Як повідомляє місцева влада, окупанти знищили 6 будинків.
Ба більше, вкрай серйозно постраждав Спасо-Преображенський собор, який є найбільшим у місті.
Повітряні сили ЗСУ офіційно підтвердили, що росіяни вночі обстріляли Одеську область 19 ракетами різних типів, серед яких п’ять "Оніксів". Силам ППО вдалося знищити 9 з них.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?