Наступник Меркель висунув ультиматум Росії через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Наступник Меркель висунув ультиматум Росії через Україну

Наступник Меркель висунув ультиматум Росії через Україну
Джерело:  online.ua

Кандидат у канцлери ФРН, який з великою ймовірністю стане наступником Ангели Меркель, Армін Лашет озвучив жорстку позицію щодо Росії і Північного потоку-2. Обіцяє, що в разі агресії РФ проти України Німеччина введе санкції на національному рівні та ініціює їх на рівні ЄС.

Джерело: Die Welt

Лашет запевняє, що підтримка суверенітету і безпеки України залишиться пріоритетом у зовнішній політиці Німеччини. Він вважає, що зараз, коли Північний потік-2 майже добудований, важливо дати зрозуміти главі Кремля Володимиру Путіну, що Берлін не дозволить використовувати газогін як геополітичну зброю. За словами Лашета, ФРН може піти на крайні заходи для запобігання російської агресії проти України аж до перекриття газопроводу.

"Якщо Росія знову здійснить агресивні дії, спрямовані проти України, то Німеччина вживе заходів на національному рівні і буде виступати за штрафні заходи з боку всього Євросоюзу. Таким чином ми гарантуємо, що Росія не зможе використовувати трубопровід в якості геополітичної зброї", - підкреслив Лашет .

Політик також запевнив, що угода Німеччини і США по Північному потоку-2 дозволяє спільно залучати Росію до відповіді за агресивні дії проти України.

"Важливо ясно дати зрозуміти Росії, що ми не приймемо, коли вона буде порушувати міжнародне право, нападати на західні демократії, вдаючись до гібридних засобів, або порушувати базові права людини і громадян у власній країні", - попередив глава ХДС офіційну Москву.

Що обіцяють США і Німеччина Україні після запуску Північного потоку-2

Деталі угоди США і Німеччини по ПП-2 озвучили 21 липня. За її умовами, зокрема, Штати зобов'язалися не відновлювати і не вводити нові санкції проти газопроводу, а також гарантували збільшення інвестицій, спрямованих на підтримку енергоефективності та енергобезпеки України.

Німеччина зобов'язалася вживати заходів на національному та європейському рівні, включаючи санкції, якщо Росія буде використовувати енергію в якості зброї або зробить подальші агресивні дії проти України.

Також в угоді США і Німеччини окрему увагу приділено ситуації на Донбасі. В документі сказано, що Німеччина активізує зусилля в рамках нормандського формату, щоб забезпечити виконання Мінських угод.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?