НАТО аналізує запит Сербії щодо направлення її військових у Косово
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО аналізує запит Сербії щодо направлення її військових у Косово

НАТО аналізує запит Сербії щодо направлення її військових у Косово
Джерело:  online.ua

Міжнародна миротворча місія під проводом НАТО в Косово отримала запит Белграда та розглядає можливість ввести поліцію та військові сили Сербії на територію Косова.

Джерело: Радіо Свобода, посилаючись на відповідь пресслужби НАТО

Сербія прагне надіслати своїх силовиків до Косова

Ми отримали листа від Сербії, і зараз ми його аналізуємо. КФОР залишаються надзвичайно обережними та повністю здатними виконувати свій мандат ООН, – заявили в місії у відповідь на запит Радіо Свобода.

16 грудня міністр оборони Сербії Мілош Вучевіч розповів, що збройні сили Сербії надіслали запит до місії НАТО щодо повернення до 1000 військових армії Сербії та полісменів у Косово.

У своїй заяві Вуцевіч зазначив, що Сербія "формально і технічно" ініціювала процедуру.

Представник США на Західних Балканах Габріель Ескобар висловився, що США повністю проти повернення сербських військових до Косова.

Також він додав, що Приштина має підтримку з боку США та міцні гарантії у місії НАТО від Америки.

Влада Сербії прагне надіслати своїх військових у відповідь на збільшення присутності поліції Косова на півночі країни.

Косово подало заявку на вступ до ЄС

Нагадаємо, 14 грудня президентка Косова Вйоса Османі, прем’єр-міністр Альбін Курті та глава парламенту Гляук Конюфца підписали заявку на членство в Європейському Союзі.

Історичний момент. Косово стало на крок ближчим до здійснення мрії тих, хто пожертвував своїм життям за свободу, незалежність і демократію, а також "до здійснення нашого спільного і непохитного прагнення приєднатися до Європейського Союзу, – зазначила президентка Косова.

Османі додала, що для громадян Косова немає іншої альтернативи, ніж вступити до Європейського Союзу. За її словами, Косово має місце та заслуговує бути у складі ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?