Вучич звинувачує Косово у спробі "вирішити сербську проблему"
Категорія
Світ
Дата публікації

Вучич звинувачує Косово у спробі "вирішити сербську проблему"

Вучич звинувачує Косово у спробі "вирішити сербську проблему"
Джерело:  online.ua

Глава Сербії Александар Вучич почав стверджувати, що Косово планує спробувати "вирішити сербську проблему", а також дорікнув частині світових лідерів через їхню "бездіяльність".

Джерело:  РТС

Вучич накинувся із звинуваченнями на Косово та міжнародну спільноту

Сьогодні вони (представники Косово - ред.) вдерлися зі спецпризначенцями. Міжнародна спільнота робить вигляд, що не помічає цього, – заявив Вучич, наголосивши, що йдеться про "вирішення сербської проблеми в Косово та Метохії".

За його словами, що ніхто не наказував косовським сербам будувати барикади, і Белград у цьому звинуватити не можна.

Для нас важливо закликати як албанців, так і сербів зберігати мир, вгамувати ситуацію. Закликаю сербів на півночі Косово та Метохії не піддаватися на провокації, – додав президент країни.

Окрім того, політик звернув увагу на те, що отримав запевнення від міжнародних миротворчих сил НАТО KFOR, які базуються в Косові, що вони не вдаватимуться до насильницьких дій щодо сербських протестувальників.

Сподіваємось, що вони гарантуватимуть безпеку сербів. Якщо так не буде, для нас усе одразу стане зрозуміло, – заявив Вучич.

Як уже згадувалося раніше, вночі 11 грудня косовські серби побудували барикади на півночі частково визнаної держави через чутки про те, що косовські правоохоронці мають намір провести силові операції проти сербського населення.

Окрім того, повідомлялося, що цивільна місія ЄС EULEX у Косові заявила про напад на свій патруль 10 грудня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?