НАТО надасть Україні гуманітарну допомогу — Кулеба
Категорія
Україна
Дата публікації

НАТО надасть Україні гуманітарну допомогу — Кулеба

НАТО надасть Україні гуманітарну допомогу — Кулеба
Джерело:  online.ua

За словами керівника МЗС Дмитра Кулеби, Україна невдовзі має отримати допомогу від НАТО для ліквідації наслідків підриву злочинною армією РФ Каховської ГЕС.

Джерело: заява Кулеби за результатами засідання Комісії Україна - НАТО

Що відомо про допомогу НАТО для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС  

Україна подала запит до Євроатлантичного координаційного центру реагування на природні лиха та катастрофи, в якому окреслила конкретні потреби української сторони. Я вдячний НАТО та окремим союзникам за їхню швидку готовність допомогти Україні задля подолання наслідків теракту Росії на Каховській ГЕС, - підкреслив Кулеба.

Він зазначив, що підрив російськими військовими злочинцями дамби Каховської ГЕС демонструє відсутність меж в армії РФ.

Кулеба зазначив, що поки Росія окупує території України, загроза нових терактів зберігатиметься.

Я закликаю партнерів до подальшого зміцнення обороноздатності України, зокрема продовжити якнайшвидше постачання артилерійських боєприпасів та гармат 155-го калібру, - наголосив очільник МЗС.

Чому НАТО має схвалити рішення щодо членства України

Кулеба також закликав партнерів ухвалити на саміті НАТО у Вільнюсі рішення, що наближають вступ України до Альянсу. На його думку, членство України в НАТО приносить користь Альянсу, оскільки Україна вже сьогодні робить значний внесок у євроатлантичну безпеку, діє за стандартами НАТО і використовує натовське озброєння.

Членство України допоможе запобігти майбутнім війнам після того, як ця війна закінчиться перемогою нашої держави. Україна в складі Альянсу буде надійним щитом, який захищатиме його східний фланг та зможе ефективно стримувати потенційного агресора. Немає сумнівів, що членство України зробить НАТО сильнішим, - підкреслив керівник МЗС.

Міністр підкреслив, що насправді Україна підсилює Альянс та захищає його членів від агресії Росії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?