Внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС в Дніпрі опинилась велика кількість мін
Категорія
Україна
Дата публікації

Внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС в Дніпрі опинилась велика кількість мін

Внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС в Дніпрі опинилась велика кількість мін
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Оперативного командування "Південь" Владислава Назарова, внаслідок підриву військовими злочинцями армії РФ Каховської ГЕС, у Дніпрі опинилась велика кількість мін, які поступово виносить на берег.

Джерело: Telegram ОК "Південь"

Що відомо про мінну небезпеку у Дніпрі 

Назаров підкреслив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС течією забирає сміття, уламки різних предметів, човни і навіть будівельні конструкції.

Зокрема, частина мусору та уламків вже перебуває у Чорному морі.

Потоками також зривало мінно-вибухові загородження, які окупанти облаштовували на лівому березі. Наразі велика кількість мін дрейфує у воді за течією, - підкреслив Назаров.

За його словами, одну з таких протидесантних мін уже виявили на березі Одеської області. Її знищили.

Назаров розповів, що вздовж берегів Дніпра, чорноморського узбережжя Миколаївської та Одеської областей посилено мінну небезпеку.

Що відомо про загиблих внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС 

В Олешках та прилеглих населених пунктах, які постраждали через підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС, загинули вже дев'ятеро осіб.

За словами мера Олешків Євгена Рищука, рятувальники вже виловили у воді 8 тіл і їх ймовірно буде більше.

При цьому він уточнив, що всього станом на сьогодні підтверджено дев'ять випадків загибелі жителів Олешківської громади через затоплення.

За інформацією міністра екології Руслана Стрільця, після підриву російськими військовими злочинцями Каховської ГЕС рівень води водосховища на території Нацпарку "Кам'янська Січ" знизився на 4 метри та продовжує падати.

Стрілець зазначив, що це може призвести до безповоротної втрати цілих екосистем рослинного та тваринного світу.

Береги Каховського водосховища десятиліттями будуть не придатні для існування всього живого. Вони перетворяться на солончаки.

Понад 19 видів червонокнижних рослин, десятки видів водно-болотних птахів, захищених Бернською конвенцією, назавжди зникнуть із цих місцин. Те, що не вдалося знищити за вісім місяців окупації парку на суші, рашисти знищили підривом ГЕС, - підкреслив глава Мінекології.

До того міністр допускає втрату історичного місця, де у 1709 - 1711 роках та в 1730 - 1734 роках розташовувалась козацька Кам'янська Січ. Сьогодні тут функціонує відділення національного заповідника "Хортиця".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?