НАТО нарешті пояснив, чому не надає ПДЧ Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО нарешті пояснив, чому не надає ПДЧ Україні

НАТО нарешті пояснив, чому не надає ПДЧ Україні
Джерело:  online.ua

Німецький фонд Маршалла США організував дискусію щодо того, наскільки реалістичним для України зараз є отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Команда президента Володимира Зеленського на цьому заході закликала Альянс надати чіткий сигнал щодо потенційного членства.

Джерело: "Голос Америки" на 24 каналі

Чому НАТО досі не надав Україні ПДЧ

Представник Альянсу нагадав офіційному Києву про боротьбу з корупцією та необхідність втілення низки реформ. За його словами, через ціпроблеми у членів блоку немає одностайності щодо надання ПДЧ нашій країні.

Заступник помічника генерального секретаря НАТО Джеймс Аппатурай звернув увагу на те, що деякі союзники НАТО схвильовані тим, що ПДЧ не передбачає гарантії безпеки. На їхню думку, надання плану без гарантії безпеки несе для країни ризики.

Представниця українського Міністерства закордонних справ Ольга Стефанишина наголоила, що Альянс повинен чітко заявити про те, що немає сумніву у можливості членства України. Дипломатка вважає, що у цьому питанні повинна бути чіткість – тоді команда очільника Кремля Володимира Путіна не матиме жодного шансу продовжувати свою агресію проти України.

США підтримали ПДЧ для України та її вступ в НАТО

6 травня команда американського лідера Джо Байдена нарешті схвалила надання Україні Плану дій для членства в НАТО та підтримала в цілому євроатлантичні прагнення офіційного Києва. Цю інформацію підтвердив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

Політик звернув увагу на те, що підтримку офіційний Вашингтон висловив під час переговорів української влади з главою Держдепу Ентоні Блінкеном.

“Ми отримали сьогодні чергове підтвердження щодо повної підтримки можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. Варто зазначити, що в Північноатлантичному альянсі багато учасників, крім США, тому робота триває. США — наш стратегічний партнер і повністю підтримує наш вступ до НАТО”, — розповів глава Офісу президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?