НАТО очікує допомоги від України - заява ОПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО очікує допомоги від України - заява ОПУ

НАТО очікує допомоги від України - заява ОПУ
Джерело:  online.ua

Між президентом України Володимиром Зеленським та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом відбулися переговори у суботу, 15 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, зустріч пройшла на полях Мюнхенської конференції з безпеки. Український лідер перш за все оголосив подяку Альянсу за незмінну підтримку. Він нагадав про прагнення євроатлантичної інтеграції та реформах.

"Реформи, над якими ми працюємо, наближають Україну до НАТО. Ми модернізуємо сектор безпеки й оборони країни відповідно до стандартів Альянсу", - пояснив Зеленський.

Президент додав, що українська сторона також прагне отримати статус учасника програми розширених можливостей.

"Єнс Столтенберг зазначив, що очікує додаткової допомоги України в міжнародних місіях, і наголосив, що бачить прогрес у досягненні миру завдяки відновленню "нормандського формату", - проінформували в ОПУ.

Учасниками зустрічі з боку Києва стали міністр закордонних справ Вадим Пристайко, голова СБУ Іван Баканов та новий очільник ОПУ Андрій Єрмак.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський під час заходів Мюнхенської конференції оголосив, що в Києві готові на несподіваний план з контролю над кордоном в ОРДЛО. Йдеться про спільне патрулювання українськими силами, місією ОБСЄ та представниками окупованих районів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?