НАТО почав виводити війська з Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО почав виводити війська з Афганістану

НАТО почав виводити війська з Афганістану
Джерело:  online.ua

29 квітня офіційно стало відомо, що Північноатлантичний альянс почав організоване виведення своєї місії з Афганістану. Цю інформацію підтвердив один із представників НАТО.

Джерело:  AFP

НАТО виводить свої війська з Афганістану

"В середині квітня союзники по НАТО вирішили почати виведення сил місії "Рішуча підтримка" до 1 травня, і це виведення вже почалося. Це буде впорядкований, скоординований і обережний процес", - заявив журналістам один із представників Альянсу.

Як уже згадувалося раніше, члени-країни НАТО погодилися в цьому місяці завершити свою місію в Афганістані, яка налічує 9600 осіб, після того, як очільник Білого дому Джо Байден анонсував виведення американських військових з Афганістану і закликав покласти край найтривалішій війні Вашингтона.

Рішення ухвалили попри побоювання, що воно може дозволити талібам відновити владу в країні.

За словами представника НАТО, безпека військ Альянсу "буде головним пріоритетом на кожному етапі шляху, і ми вживаємо всіх необхідних заходів, щоб уберегти наш персонал від шкоди".

"Будь-які атаки талібів під час виведення військ зіткнуться з рішучою відповіддю. Ми плануємо завершити виведення протягом декількох місяців", - наголосив чиновник НАТО, однак не захотів розкрити подробиці щодо термінів.

Як стверджує Джо Байден, виведення військ США буде завершене до 11 вересня, двадцятої річниці терактів 9/11 в Америці, які призвели до військового втручання США в Афганістан.

Міністерство оборони Німеччини офіційно повідомило, що планує вивести з країни 1300 військовослужбовців до початку липня.

Місія НАТО "Рішуча підтримка", яка значною мірою покладається на військову інфраструктуру Вашингтона, має персонал з 36 країнах - як членів Альянсу, так і країн-партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?