НАТО розмістить у Литві літаки AWACS для моніторингу активності РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО розмістить у Литві літаки AWACS для моніторингу активності РФ

НАТО розмістить у Литві літаки AWACS для моніторингу активності РФ
Джерело:  online.ua

НАТО тимчасово розгорне літаки спостереження повітряної системи попередження й управління  — AWACS у Шяуляї. Літаки виконуватимуть моніторинг російської військової активності поблизу кордонів Альянсу.

Джерело: НАТО

НАТО розмістить у Литві літаки AWACS

Перший з двох літаків прибуде до Литви 28 вересня і виконуватиме місії з моніторингу російської військової активності поблизу кордонів Альянсу.

Наші літаки AWACS можуть виявляти літаки і ракети за сотні кілометрів, що робить їх ключовим засобом раннього попередження для НАТО. Я дякую Литві за те, що вона приймає у себе цей літак. Це важливий внесок у нашу спільну безпеку, – зазначив виконувач обов'язків речника НАТО Ділан Вайт.

AWACS базуються на літаках "Боїнг-707" і завдяки своїй грибоподібній радіолокаційній структурі здатні знаходити та ідентифікувати інші літаки на відстані понад 400 кілометрів.

До слова, у відповідь на війну Росії в Україні НАТО посилив свою повітряну присутність у східній частині Альянсу за допомогою винищувачів, літаків спостереження і танкерів.

США перекинули в Румунію винищувачі F-16

Після ударів російських безпілотників поблизу території НАТО у Румунії, США розгорнули там чотири додаткові винищувачі F-16.

Я вітаю розміщення Сполученими Штатами додаткових винищувачів F-16 для місії НАТО з охорони повітряного простору в Румунії, – зазначив в.о прессекретаря НАТО Ділан Уайт.

За його словами, «такі дії є чітким сигналом про те, що країни НАТО захищатимуть кожного союзника».

У той час, як Росія продовжує свою жорстоку агресивну війну проти України, ми спостерігаємо низку ударів по українській інфраструктурі в безпосередній близькості від території НАТО. Ми зберігаємо пильність і підтримуємо тісний контакт з союзниками в цьому регіоні, – додав в.о. секретаря НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?