НАТО ухвалив доленосне рішення після підриву Північних потоків
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО ухвалив доленосне рішення після підриву Північних потоків

НАТО ухвалив доленосне рішення після підриву Північних потоків
Джерело:  online.ua

Підрив російських "Північних потоків" підштовхнув керівництво НАТО до реалізації нових проєктів. Одним з них став Центр із захисту підводних трубопроводів і кабелів, робота якого стартувала 16 червня. Альянс вирішив відкрити його на тлі побоювань, що Росія може шпигувати за критичною підводною інфраструктурою.

Джерело: AP

Підрив Північних потоків. У НАТО прийняли важливе рішення

За словами представників Альянсу, новостворений центр акцентує свою діяльність на зонах підвищеного ризику.

Насамперед йдеться про трубопроводи на мілководді.

Неважко здогадатися, що туди легко можуть доплисти водолази-диверсанти. Окрім того, одним з напрямків роботи стане протидія шпигунській діяльності.

Керівництво блоку підтвердило медіа, що російські судна активно відстежують критично важливу підводну інфраструктуру країн Альянсу.

Існує підвищене занепокоєння, що Росія може націлитись на підводні кабелі та іншу критично важливу інфраструктуру, намагаючись порушити життя Заходу, – йдеться в заяві.

У зв'язку з цим вирішили створити центр.

На переконання членів-блоку, він дасть можливість поліпшити обмін інформацією про нові ризики і загрози.

Що важливо розуміти, підводна безпека опинилася в епіцентрі уваги після підривів скандальних російських газогонів "Північних потоків".

Німеччина почала вивчати причетність Польщі до диверсій на "Північних потоках"

Як вдалося дізнатися американським журналістам, офіційний Берлін наразі вивчає докази, які вказують на те, що диверсійна група використовувала Польщу у якості операційної бази для підриву трубопроводів Nord Stream у Балтійському морі.

Німецькі слідчі мають намір з'ясувати, чому яхта, яка, як вони вважають, була використана для проведення операції, зайшла в польські води.

Інші висновки свідчать про те, що Польща була центром логістики та фінансування підводної диверсійної атаки у вересні минулого року, яка розірвала найміцніший зв’язок Берліна з Москвою, — пише The Wall Street Journal.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?