Журналісти заговорили про причетність Залужного до підриву Північних потоків
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти заговорили про причетність Залужного до підриву Північних потоків

Журналісти заговорили про причетність Залужного до підриву Північних потоків
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, ще рік тому ЦРУ застерігало Україну від здійснення диверсії на російських газогонах "Північний потік" після того, як отримало повідомлення від розвідки Нідерландів про нібито підготовку такого плану.

Джерело:  розслідування  NOS, Nieuwsuur, Zeit і ARD

ЗМІ дізналися нові деталі підриву Північних потоків

Згідно з даними медіа, військова розвідка Нідерландів MIVD перехопила план диверсії, якою нібито мав керувати головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний.

Це завдання мала реалізувати "невелика команда водолазів", які б заклали вибухівку з вітрильника одразу після навчань НАТО в Балтійському морі 17 червня.

Нідерланди одразу поділилися отриманою інформацією з ЦРУ, а американське управління звернулося до офіційного Києва та закликало відмовитися від реалізації цього плану.

Певності в тому, хто стоїть за диверсією на "Північних потоках", досі немає і "розглядаються кілька версій", зокрема й причетність України.

За совами інсайдера журналістів, поки не варто очікувати публікації результатів розслідування диверсії найближчим часом.

Що відомо про попередні розслідування вибухів на Північних потоках

Декілька днів тому іноземні медіа опублікували матеріали з припущеннями, що за диверсією на російських газогонах можуть стояти неурядові групи, які складалися не лише українців, але й з росіян.

За словами глави держави Володимира Зеленського, Україна не причетна до вибухів. Він також закликав світ з'ясувати, кому міг бути вигідний такий фейк.

Також нещодавно з'явилася інформація про те, що поблизу "Північних потоків" за чотири дні до вибухів перебувало російське судно СС-750.

Російські кораблі принаймні тричі бували у районах вибухів на гілках російського газопроводу "Північний потік", а один з них – за п’ять днів до інциденту, - йшлося в одному з розслідувань журналістів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?