НАТО ухвалив важливе рішення щодо співпраці з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

НАТО ухвалив важливе рішення щодо співпраці з Україною

НАТО ухвалив важливе рішення щодо співпраці з Україною
Джерело:  online.ua

7 червня офіційно стало відомо, що стартував процес приєднання України до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО, який забезпечує боротьбу з кібератаками та кіберзахист інформаційних систем. Цю інформацію підтвердив посол Естонії в Україні Каймо Кууск.

Джерело: "ЄП"

Україна приєднається до Центру кіберзахисту НАТО

"В результаті недавніх візитів високого рівня в Україну ми почали процес включення України до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО в Таллінні. На це потрібен час, але початок покладено", - розповів естонський дипломат.

За словами представників посольства Естонії, посилення співпраці з офіційним Києвом у питаннях оборони та інформаційного обміну, зокрема і щодо протидії кіберзагрозам, є одним із пріоритетів влади країни.

 "Естонія підтримує зусилля України в побудові потужної системи кіберзахисту і готова поділитися передовим досвідом у цій сфері. Приєднання України до Центру кіберзахисту НАТО поглибить обмін найкращими напрацюваннями з кібербезпеки та сприятиме утвердженню практик демократичного цифрового урядування в Україні", - сказано у звернення посольства на його офіційній Фейсбук-сторінці.

Варто також звернути увагу на те, що під час засідання керівного комітету Центру Естонія висловила свою політичну підтримку нашій країні у її прагненні наблизитися до стандартів Альянсу і готовність сприяти приєднанню України до Центру кіберзахисту.

"Україна зараз на передовій кібердомену та боротьби з викликами в кіберпросторі, тож участь України в роботі Центру кіберзахисту НАТО буде перевагою для всіх нас", - наголосив посолКаймо Кууск.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?