Націоналізація п'яти стратегічно важливих підприємств й нові системи ППО — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Націоналізація п'яти стратегічно важливих підприємств й нові системи ППО — головне зі звернення Зеленського

Націоналізація п'яти стратегічно важливих підприємств й нові системи ППО — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський прокоментував рішення щодо націоналізації п'яти стратегічно важливих підприємств й розповів про нові системи ППО для України

Джерело: Фейсбук-сторінка  Володимира Зеленського

Переговори з Ізраїлем

7 листопада президент України провів переговори з Біньяміном Нетаньягу – лідером блоку, який переміг на виборах в Ізраїлі.

Сторони детально обговорили основні аспекти відносин між нашими державами.

Думаю, для всіх зрозуміло, на чому наголошує Україна та які безпекові наголоси робить Ізраїль. Вірю, що можемо значно посилити наші держави, тим паче що загрози для нас – споріднені, - зазначив Зеленський.

РФ продовжує тероризувати різні регіони України

Протягом поточної доби загарбники завдали ударів по більш як 50 населених пунктах нашої країни.

Донбас, Запоріжжя, Херсонщина, Миколаївщина, Харківщина, Дніпропетровська область... Ракети, авіація, системи залпового вогню. Всюди відповідаємо. Маємо й потрібні результати – збито черговий російський літак, - повідомив український лідер.

Нові системи ППО для України

За словами Володимира Зеленського, пахист українського неба, звісно, не стовідсотковий, однак ми поступово рухаємося до нашої мети.

Станом на сьогодні можна сказати, що нещодавня ескалація російського ракетного й дронового терору призвела лише до того, що світ відповідає – відповідає новою допомогою Україні. Ми зробимо все, щоб до цієї допомоги приєдналось якнайбільше країн, - пояснив президент.

Ситуація на фронті 7 листопада

Володимир Зеленський звертає увагу на те, що загалом на фронті ЗСУ знаходяться у стані активної оборони – на деяких ділянках сходу й півдня потроху відтісняємо ворога.

Поступово рухаємось вперед.Донеччина залишається епіцентром найбільшого божевілля окупантів – вони гинуть сотнями щоденно. Земля перед українськими позиціями буквально завалена тілами окупантів, - наголосив президент.

Він також додав, що підписав сьогодні указ про нагородження наших героїв. 396 українських військовослужбовців відзначені державними нагородами.

Дякую кожному й кожній, хто воює за Україну! Дякую всім, хто працює заради нашої перемоги! Дякую всім нашим партнерам, які допомагають нам захищати свободу! Слава Україні! - наголосив глава держави.

Рішення про націоналізацію стратегічно важливих підприємств

За словами Зеленського, це рішення продиктоване військовою необхідністю і було погоджене на Ставці Верховного Головнокомандувача.

П’ять стратегічних підприємств примусово відчужуються для потреб воєнного часу – «Мотор Січ», «КрАЗ», «Укрнафта», «Укртатнафта» і Запорізький трансформаторний. Деякі з них майже не працювали. Тепер працюватимуть усі. На оборону. Це ремонт і виробництво техніки, забезпечення сил оборони, робота на відновлення нашої інфраструктури. Комплексне завдання, яке можна виконати лише через систему військово-державного управління. Я не виключаю також інших подібних рішень, - додав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?