Нацкорпус вибачився перед журналістом за побиття під час сутичок біля ОП
Категорія
Україна
Дата публікації

Нацкорпус вибачився перед журналістом за побиття під час сутичок біля ОП

Нацкорпус вибачився перед журналістом за побиття під час сутичок біля ОП
Джерело:  online.ua

У "Національному корпусі" заявляють, що учасники акції під Офісом президента, які здійснили напад на кореспондента видання “Букви” Олександра Кужельного, вже понесли покарання і вибачилися перед журналістом.

Джерело: Telegram"Нацкорпусу".

“Стало відомо, що під час сьогоднішньої акції стався інцидент з нападом на журналіста видання “Букви” Олександра Кужельного. На даний момент нападники уже понесли покарання та принесли вибачення Олександру. Наш рух засуджує будь-які прояви насильства щодо представників ЗМІ. Просимо вибачення за цей інцидент в Олександра, адже це відбулось на нашому заході, а отже ми за нього і відповідаємо”, - йдеться у повідомленні.

Однак не зазначається ні імен винуватців, ні те, чи є вони членами до організації.

У дописі опубліковане фото Олександра Кужельного та лідера Нацкорпусу Андрія Білецького, на якому вони обмінюються рукостисканнями.

Андрій Білецький і Олександр Кужельний (фото - Нацкорпус)

Напад на журналіста

Після акції Нацкорпусу “Зупинимо капітуляцію”, яка проходила в суботу під Офісом президента на журналіста видання "Букви" Олександра Кужельного було скоєно напад невідомими молодиками.

Як стало відомо, після завершення акції до Кужельного підійшла група осіб, вони почали лаятися та в агресивній формі вимагати у нього видалити фотографії, які він зробив під час заходу. Журналіст поводився спокійно та намагався уникнути конфлікту. Пізніше до фотокореспондента застосували силу.

За фактом заподіяння тілесних ушкоджень невідомими журналісту у зв’язку із здійсненням ним професійної діяльності в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста). Нападникам загрожує до 5 років позбавлення волі. В поліції працюють над встановленням причетних до нападу на кореспондента осіб.

Сутички на Банковій

Проти націоналістів відкрили ще одну кримінальну справу. Повідомляється, що під час сутичок із представниками Нацкорпусу під Офісом Президента семеро поліцейських зазнали опіків очей, ще декілька нацгвардійців дістали травми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?