Науковці назвали продукт, який знижує ризик раку на 45%
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці назвали продукт, який знижує ризик раку на 45%

Науковці назвали продукт, який знижує ризик раку на 45%
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що гриби містять багато корисних речовин і антиоксидантів. Однак нещодавно вчені дійшли висновку, що регулярне споживання грибів будь-якого виду знижує ймовірність розвитку раку.

Джерело: The Pennsylvania State University

Гриби допоможуть врятуватися від раку

Науковці із Пенсільванського університету організували метааналіз 17 досліджень, які проводились в період з 1966 по 2020 рік. Під час свого аналізу вони вивчали взаємозв'язок між захворюваністю на рак і наявністю в раціоні грибів.

"Загалом науковці проаналізували майже 20 тисяч випадків онкологічних захворювань. Вони виявили, що споживання хоча б 18 грамів грибів на день знижувало ризики розвитку раку на 45%", - пише видання.

За словами вчених, найтісніший зв'язок відслідковується для раку грудей, однак це можна пояснити тим, що досліджень про вивчення раку молочних залоз більше.

"В цілому, результати представляють важливі докази захисної дії грибів проти раку", – зазначив один із авторів дослідження Джон Річі.

Окрім того, наголошується, що вчені мають намір з'ясувати, які механізми впливають на користь грибів проти раку. А також визначити конкретні типи раку, які можуть отримати найбільшу користь від даної профілактики.

Що потрібно знати про користь грибів

Вчені звертають увагу на те, що гриби багаті на вітаміни, живильні речовини та антиоксиданти. Так, вони містять потужний антиоксидант ерготионеїн.

До прикладу, в грибах шіїтаке, майтаке та гливах антиоксидантів більше, ніж в печерицях або портобелло. Однак, за словами дослідників, для профілактики раку це не мало принципового значення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?