Науковці розкрили таємницю відомої мумії русалки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці розкрили таємницю відомої мумії русалки

Науковці розкрили таємницю відомої мумії русалки
Джерело:  online.ua

Іноземним вченим нарешті вдалося розкрити таємницю маленької мумії русалки, яка зберігалася в храмі Ендзуін в Асакуті. Це змогли зробити дослідники з Університету науки і мистецтв Курасікі в Японії. Вони дійшли висновку, що нна відміну від інших подібних зразків, верхня частина опудала мумії була зроблена не з висушеної мавпячої плоті, а з паперу, тканини та бавовни.

Джерело: KUSA

Що відомо про незвичну мумію русалки

В результаті останніх досліджень стало відомо, що нижня частина опудала була зроблена з риб'ячого хвоста. Мумію створили ще наприкінці 19 століття.

Що важливо розуміти, русалки, відомі під місцевою назвою "нінґьо", залтшаються важливою частиною японського фольклору з 10-го століття.

Японці найчастіше уявляють русалок з людськми головами та риб'ячими хвостами. Вони також завжди вважали, що їхнє м'ясо та кістки мають цілющі властивості.

Що цікаво, невдовзі після того, як ці історії стали вкрай популярними в Японії, з'явилися майстри, які виготовляли підроблені опудала русалок і продавали їх за великі гроші.

Фото - kusa.ac.jp

Як виготовляли опудала русалок

Щоб створити мумію русалки до хвоста великої риби пришивали голову і передню частину молодої мавпи, після чого всю фігуру висушували створюючи мумію.

За словами іноземних дослідників, період Едо статуетки русалок і техніки їх виготовлення стали дуже популярними і навіть отримали визнання як витвори мистецтва.

Фото - kusa.ac.jp

Знахідка дослідників з Університету Курасікі відрізняється тим, що для верхньої частини опудала використали папір, тканину й бавовну, що є доволі незвичним. Водночас саме опудало виглядає доволі реалістично, як і задумували творці фейку, - йдеться в матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?