Науковці випробували ліки від коронавірусу з ефективністю в 99%
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці випробували ліки від коронавірусу з ефективністю в 99%

Науковці випробували ліки від коронавірусу з ефективністю в 99%
Джерело:  online.ua

Міжнародна команда науковців, яка складається з експертів Сполучених Штатів та Австралії, завершила розробку першого спеціалізованого препарату для лікування хвороби, що провокує коронавірусу COVID-19.

Джерело: Cell

За підсумками попередніх випробувань, які проводили над лабораторними тваринами, ефективність препарату оцінили в 99,9%. Він знищив усі вірусні елементи у тканинах їхнього організму за виключенням однієї десятої частки відсотка.

Утім, реальне застосування медичної розробки для лікування людей залишається відтермінованим на цілі роки. Передбачається, що таке повсякденне застосування на терапії людей можливе у 2023 році.

Команда фахівців Університету Гріффіт (австралійський Квінсленд) та Науково-дослідницького інституту Бекман (Каліфорнія) розроблювали відповідний препарат майже від самого початку пандемії - весни 2020 року. З біотехнологічної точки зору це зовсім новий тип ліків, оскільки він заснований на принципах, що були сформовані лише нещодавно.

Йдеться про підхід, який стосується противірусного захисту організму та який можна адаптувати до різноманітних типів інфекції.

В основі препарату - так звана “міРНК, встановлена в ліпідні наночастинки” - LNP-siRNA. Вона успішно проникла у легені піддослідних щурів та знищила до 99,9% усіх часток вірусної РНК.

Водночас навіть на теоретичному рівні науковці не змогли виявити шкоди нових ліків для організму пацієнта. Все пов’язано з тим, що згадані РНК комунікують виключно з РНК вірусу, а в здорових клітинах їх немає.

Розробники передбачають, що у разі проведення швидких та, найголовніше, ефективних подальших клінічних досліджень, препарат у 2023 році вже постачатимуть безпосередньо у лікарні.

Лікування коронавірусу

Станом на травень 2021 року у світі ще немає спеціально спрямованих проти COVID-19 препаратів для лікування. У різних країнах його лікування може відрізнятися, однак все одно воно ґрунтується на міжнародній практиці застосування наявних медикаментів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?