Науковці з Ізраїлю першими в світі розробили імплант для лікування паралічу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці з Ізраїлю першими в світі розробили імплант для лікування паралічу

Науковці з Ізраїлю першими в світі розробили імплант для лікування паралічу
Джерело:  online.ua

Дослідники з Тель-Авівського університету під керівництвом професора Таль Двіра розробили перші в світі імпланти спинного мозку, щоб лікувати параліч.

Джерело:  Eurek Alert

Що відомо про нову ізраїльску розробку

Для проектування імплантів спинного мозку фахівці з Центру регенеративної біотехнології Сагол використали клітини людини, які вживили тваринам, що страдають від паралічу.

За результатами досліджень у 80% випадків хворі тварини отримали змогу знову ходити.

Проектування імітує розвиток спинного мозку людських ембріонів.

Наша технологія заснована на взяття у пацієнта невеликої біопсії жирової тканини живота. Після відокремлення клітин від позаклітинного матриксу ми за допомогою генної інженерії перепрограмували клітини, повернувши їх у стан, що нагадує ембріональні стовбурові клітини. Клітини перетворюються на тривимірні імплантати нейронних мереж, що містять рухові нейрони, - розповів професор Таль Двір.

В основу розробки покладено технологію, що використовує людскі тканини спинного мозку як імпланти.

Таль Двір (фото - Центр регенеративної біотехнології Сагол)

Лабораторні тварини пройшли стрімкий процес реабілітації, наприкінці якого вони могли вже досить добре ходити. Це перший випадок у світі, коли імплантована штучно вирощена тканина людини викликала відновлення рухової функції у тварин на тривалий термін. Хронічний параліч – найбільш поширена форма паралічу у людей. У світі мільйони людей, паралізованих через травму хребта, і досі не існує ефективного лікування. Люди, які отримали травми в дуже молодому віці, яким судилося сидіти в інвалідному кріслі до кінця життя, несучи всі соціальні, фінансові та пов'язані зі здоров'ям витрати, пов'язані з паралічем. Наша мета – виготовити персоналізовані імплантати спинного мозку для кожної паралізованої людини, що дозволяють регенерувати пошкоджену тканину без ризику відмови, - повідомив Таль Двір

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?