Науковці заявили про новий вид терапії для боротьби з раком
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці заявили про новий вид терапії для боротьби з раком

Науковці заявили про новий вид терапії для боротьби з раком
Джерело:  online.ua

Ученим із Інституту досліджень раку в Лондоні та клініки Роял Марсден нарешті вдалося знайти новий тип терапії, який може знищувати ракові пухлини навіть на останній стадії захворювання та має значно менші побічні ефекти, ніж хіміотерапія.

Джерело:  The Guardian

Вчені розповіли про новий тип терапії для боротьби з раком

Науковці дійшли висновку, що комбінація препаратів "ніволумаб" та "іпілімумаб" здатна посилювати імунну систему пацієнтів і прицільно знищувати ракові клітини в організмі. За словами дослідників, у деяких хворих пухлини щезали, не залишаючи жодного сліду в організмі.

Також наголошується, що цей тип імунотерапії збільшує тривалість життя пацієнтів та допомагає одужати від раку. Окрім того, вказано, що суміш викликає значно менше побічних ефектів, ніж хіміотерапія.

"Зокрема, один 77-річний пацієнт розповів виданню, що чотири року тому йому прогнозували летальний кінець від його захворювання. Однак через кілька тижнів, як він став учасником дослідження, його пухлина зникла геть. Проте результати третьої фази клінічних досліджень, у яку було залучено близько 1 тис. пацієнтів з онкозахворюваннями, наразі є попередніми та не пройшли рецензування", - йдеться в повідомленні.

За словами авторів досліджень, їхні висновки є клінічно значущими, оскільки багато пацієнтів прожили більш тривале та якісне життя після лікування сумішшю цих препаратів.

"Попри брак статистичної значущості, результати дослідження є вагомими в клінічному сенсі. Нам потрібно більше часу, щоби простежити довгостроковий ефект від нового типу лікування, і перевірити, чи збільшує він шанси і тривалість життя для пацієнтів", – виступив із коментарем професор Кевін Гаррінгтон, дослідник методів лікування раку в Інституті досліджень раку (Велика Британія), який очолював дослідження.

Читайте також:

  • Українські вчені підтвердили ефективність лікування постковідної пневмонії стовбуровими клітинами.

  • Лікарі попереджають про нову небезпеку коронавірусу.

  • Лікар-імунолог з Швейцарії попереджає про появу нового суперкоронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?