Науковці зібрали вражаючі факти про найбільшу тварину в історії
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці зібрали вражаючі факти про найбільшу тварину в історії

Науковці зібрали вражаючі факти про найбільшу тварину в історії
Джерело:  online.ua

Попри велетенські розміри динозаврів, які "господарювали" на нашій планеті мільйони років, ніякий з них, ймовірно, не був таким великим, як синій кит, який досі живе в океанах. Науковці звертають увагу на те, що саме синій кит – наймасивніша тварина, яка коли-небудь жила на Землі.

Джерело: Britannica

За словами біологів, синій кит живе поодинці або невеликими групами в усіх океанах, однак популяції в Південній півкулі набагато більші. Окрім того, зазначається, що харчуються вони ракоподібними тваринами, які мають назву криль.

"Самка кита народжує одне дитинча після 12 місяців вагітності. При появі на світ дитина має розмір 8 метрів. Щодня малятко набирає близько 90 кілограмів завдяки жирному молоку матері. Дослідники оцінюють кількість синіх китів у світі до 25 тисяч тварин. Міжнародний союз охорони природи вважає, що вид перебуває під загрозою зникнення", - йдеться в повідомленні.

Націкавіші факти про найбільшу тварину на Землі – синього кита

  • Середньостатистичний синій кит важить 150 тонн. Найбільший виявлений екземпляр, самка, важила аж 180 тонн.

  • Тварина може виростати більше, ніж на 30 метрів.

  • Деякі динозаври могли бути близькі за вагою та розмірами до синього кита, однак оцінка їхньою маси ускладнюється фрагментарністю знахідок. Варто зазначити, що йдеться про таких вимерлих тварин як Diplodocus hallorum, Amphicoelias, Supersaurus, Argentinosaurus.

  • Вага серця може сягати 700 кілограмів.

  • Синій кит може з легкістю проковтнути людину, як це раніше уже робив горбатий кит, який, до слова, менший за свого побратима.

  • Попри свої масивні розміри, синій кит не є найдовшою твариною у світі. Деякі динозаври були однозначно довші. Сьогодні найдовшою твариною є немертина Lineus longissimus.

  • Самки більші за самців. Найбільші представники синіх китів живуть у водах Південного океану.

  • Кити можуть жити понад 100 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?