Навіщо насправді Путін засекретив похорон Пригожина — версія аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо насправді Путін засекретив похорон Пригожина — версія аналітиків

Навіщо насправді Путін засекретив похорон Пригожина — версія аналітиків
Джерело:  online.ua

На думку американських аналітиків, Володимир Путін стурбований симпатиками "Вагнера", тому зробив усе можливе, щоб відвернути увагу від похорону Євгена Пригожина. Окрім того, Кремль намагався приховати інформацію про його поховання.

Джерело:  ISW

Для чого Кремль засекретив похорон Пригожина

Іноземні експерти звертають увагу на те, що команда Путіна зробила кілька спроб замовчати або заплутати повідомлення про похорон засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

За їхніми словами, це вказує на те, що Кремль досі стурбований шаленою популярністю власника ПВК в Росії та серед прихильників "Вагнера" навіть після його смерті.

Не можна також не згадати про той факт, що російські федеральні канали загалом проігнорували похорон Пригожина, цілком можливо, саме за вказівкою Кремля.

Ба більше, окремі російські Телеграм-канали безпідставно припускали, що ватажок вагнерівців вижив в авіакатастрофі, що також могло бути інформаційною операцією, спрямованою на те, щоб переповнити російський інформаційний простір неправдивими повідомленнями і відвернути увагу від похорону Пригожина.

Окрім того, наголошується, що деякі російські чиновники можуть вивчати погляди "воєнкорів" на Пригожина і його смерть, щоб виявити і піддати цензурі російських ультранаціоналістів, які не мають явного зв'язку з Пригожиним або "Вагнером".

Кадиров боїться, що може стати новою ціллю Кремля після Пригожина

Американські аналітики звертають увагу на те, що одіозний очільник Чеченської Республіки Рамзан Кадиров 30 серпня підтвердив свою лояльність російському диктатору Володимиру Путіну, продовжуючи спроби дистанціюватися від Пригожина.

Кадиров опублікував свою фотографію з очільником Кремля, а також почав стверджувати, що він є "піхотинцем Верховного головнокомандувача" і "готовий виконати будь-який наказ" Путіна.

Кадиров неодноразово намагався зблизитися з Путіним і Міністерством оборони Росії і дистанціюватися від Пригожина після того, як той відійшов від справ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?