Погрожували розстріляти. Журналісти дізналися подробиці поховання Пригожина
Категорія
Світ
Дата публікації

Погрожували розстріляти. Журналісти дізналися подробиці поховання Пригожина

Погрожували розстріляти. Журналісти дізналися подробиці поховання Пригожина
Джерело:  online.ua

Російським опозиційним журналістам вдалося дізнатися, як проходив похорон власника Групи "Вагнер" Євгена Пригожина увечері 29 серпня, а також, що відбувалося після самої церемонії.

Джерело: російська служба  BBC, росЗМІ

Що відомо про похорони Пригожина

Як стверджують представники пресслужби Пригожина, прощання з ним "відбулося в закритому форматі" і "охочі попрощатися можуть відвідати Пороховське кладовище".

Згідно з даними ЗМІ, ватажка вагнерівців поховали "близько 16-ї години дня", однак про місце похорону не повідомляли, оскільки це заборонили розголошувати його родичі.

У мережі активно поширюють інформацію про те, що главу ПВК поховали поруч із його батьком.

Фото — storage.googleapis.com

Варто звернути увагу на те, що військових почестей, які мали бути у Пригожина як в героя Росії під час похорону не було.

За словами адміністратора кладовища, мати Пригожина розпорядилася копати могилу за добу до похорону. Його поховали в закритій труні.

Журналісти розповідають, що на похороні було 20-30 осіб і не було людей у військовій формі. Також там були присутні його дружина і дочка.

Що відбувалося після похоронів Пригожина

Вранці 30 серпня на кладовище з'їхалися росгвардійці. Ба більше, зазначається, що частина співробітників правоохоронних органів ночували поруч із кладовищем.

Фото — storage.googleapis.com

Як заявив журналістам адміністратор кладовище, силовики почали приїжджати на кладовище уже після завершення самої церемонії.

(Прийшли - ред.) просто ось сюди (у будівлю адміністрації - ред.). Погрожували розстріляти. Кажуть: хто ви такі, ну-ка киш звідси! Хто нас питає? Тут такі люди – полковник на полковнику, полковником поганяє! Я сам здивований не менше за вас. Це дуже тихе спокійне сімейне кладовище. Я працюю тут із 90-х років. За моє довге щасливе життя – перший раз таке. Я не думаю, що цей ажіотаж продовжиться... У 90-ті страшніше бандюганів ховали, цей хоч на рівні держави. Завтра ще точно чергуватимуть (поліцейські - ред), а скільки точно не знаю".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?