Навіщо Росія тримає МіГ у небі годинами — думка Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо Росія тримає МіГ у небі годинами — думка Повітряних сил

авіація
Джерело:  РБК Україна

Повітряні тривоги в Україні, оголошені через зліт російського МіГ-31 останнім часом стали тривати довше. Все через те, що ворожі війська здійснюють дозаправлення цього винищувача в під час його польоту.

Чому Росія тримає МіГ у небі годинами

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, тривалість повітряних тривог через зліт МіГ-31 стала більшою, бо літак дозаправляється в повітрі. Зокрема, до таких дій ворог вдавався неодноразово.

Сьогодні вона була коротша, вчора довше. Вони дозаправляють літаки в повітрі, прекрасно знаючи, що у нас буде тривога, - сказав Ігнат.

При цьому він зауважив, що МіГу не потрібно дозаправлятись в повітрі, щоб атакувати Україну.

Він же не летить на великі дистанції. У них є три аеродроми базування - "Саваслейка", "Ахтубінськ" і "Моздок" біля Махачкали. Вони недалеко від України - злетів, запустив "Кинджал" і сів, по великому рахунку. Але вони роблять ось такі польоти: 20-30 хвилин - це зліт, посадка, півтори години - відпрацювання пального в штатному режимі. А коли 3 і більше годин - це йдуть дозаправки в повітрі як елемент підготовки, - пояснив Ігнат.

Таким чином росіяни прекрасно розуміють, що Україна в напівдепресивному стані, коли у нас не працюють школи, підприємства, організації. І це впливає на нашу економіку безумовно.

Військові можуть визначити, чи буде бойовий зліт або тренування?

У нас є дані нашої розвідки. Є дані наших партнерів про те, що злітає МіГ. Якщо вони злітають за 100 кілометрів на північ, ми ж це не бачимо, ми отримуємо інформацію, у нас є різні джерела інформації щодо зльоту цього МіГу, - розповів Ігнат.

Він зазначає, якщо є підтвердження, що злетів порожній МіГ і перебазувався - це одне питання. Або якщо точно є дані, що він злетів без ракети підвішеної, то тоді тривогу не будуть оголошувати й навпаки.

Буває, ще є інформація, що він летить вже з ракетою, тоді звісно ми маємо повідомляти про це. Ми маємо різні джерела інформації. Якщо ми знаємо, що небезпеки немає, тоді нічого не оголошуємо. Так само як зльоти МіГ-31БМ, які стоять в "Бельбеку". Вони не є носіями "Кинджалів, - додає Ігнат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?