Найбільше в Європі підприємство з солевидобутку "Артемсіль" більше не працює через війну
Категорія
Україна
Дата публікації

Найбільше в Європі підприємство з солевидобутку "Артемсіль" більше не працює через війну

Найбільше в Європі підприємство з солевидобутку "Артемсіль" більше не працює через війну
Джерело:  online.ua

Найбільше в Європі підприємство з солевидобутку "Артемсіль" через війну, яку РФ розпочала проти України, зупинило роботу в квітні. За словами директора ДП Віктора Юріна, запас готової продукції вивезли тоді ж.

Джерело: "Вільне радіо"

"Артемсіль" зупинило свою роботу через війну

Юрін офіційно підтвердив, що підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Він також звернув увагу на те, що обстріли з боку армії РФ не припиняються, частково зруйнована адміністративна будівля.

Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці. Тим паче більшість мешканців Соледара, співробітників ДП "Артемсіль" вже евакуювались. Більшості працівників адміністрації, ІТР (інженерно-технічних робітників, - ред.) немає на місці, - розказав деталі глава підприємства.

Як стверджує Юрін, роботу ДП зупинили ще у квітні, оскільки уже не було можливості вивозити залізницею готову продукцію з Соледара.

На переконання підприємця, тепер нашій країні доведеться ввозити більше солі з-за кордону.

Для того, щоб сіль була у продажу, її ж треба виготовляти. В якихось магазинах [наша сіль] напевно є. Я в Києві, у Вінниці зустрічав. Зате з’явилась турецька, румунська сіль… Поки ведуться бої, доведеться заміщувати [нашу сіль] імпортованою, - підсумовує Юрін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?