Найбільше видавництво в світі раптово вирішило змінити книгу "Люди Путіна"
Категорія
Світ
Дата публікації

Найбільше видавництво в світі раптово вирішило змінити книгу "Люди Путіна"

Найбільше видавництво в світі раптово вирішило змінити книгу "Люди Путіна"
Джерело:  online.ua

Найбільше видавництво в світі HarperCollins під напором російських олігархів погодилося змінити книгу "Люди Путіна". Поки мова йде про деякі фрагменти, які вважають "брехнею і наклепом" російські мільярдери Михайло Фрідман і Петро Авен. Судова тяжба з Романом Абрамовичем та іншими російськими олігархами триває.

Джерело: The Guardian

Адвокат Фрідмана і Авена стверджує, що в HarperCollins вирішили укласти мирну угоду з його клієнтами. Вона передбачає зміну трьох абзаців і публікацію офіційних вибачень компанії, в яких буде вказано, що авторка Кетрін Белтон не звернулась до бізнесменів за коментарями при написанні книги. Адвокат не уточнив, про зміну яких абзаців книги йдеться, але в первісному виданні вказувалося, що Фрідман і Авен в 1980-і роки мали зв'язки з КДБ.

Російські олігархи судяться з HarperCollins через книгу "Люди Путіна"

Напередодні в Королівському суді Лондона також почалися слухання за позовами російського мільярдера Романа Абрамовича і "Роснефти". Він вимагає спростувати твердження з книги про те, що він купив клуб "Челсі" в 2003 році за особистою вказівкою Путіна для проникнення в британську політичну еліту.

Мільярдер, який описаний в книзі як "касир Путіна" і "хранитель брудних кремлівських фондів", вважає, що зміст книги "забруднює" його репутацію.

Про що книга "Люди Путіна"

Книга-розслідування "Люди Путіна" вийшла в квітні 2020 року. Її написала колишня московська кореспондентка Financial Times Кетрін Белтон. У 2020 році видання було визнано книгою року за версією газет The Times, The Sunday Times, The Economist і Daily Telegraph.

У книзі описується, як група наближених до Путіна ексофіцерів КДБ і силовиків захопила ключові компанії в пострадянській економіці і державні інститути. У ній наводяться коментарі кремлівських інсайдерів, дипломатів, співробітників розвідки, прокурорів, кримінальних елементів і олігархів, більшість з яких побажали зберегти анонімність. Ключовим епізодом книги є історія компанії ЮКОС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?