Найбільші мегаполіси світу можуть опинитись під водою
Категорія
Світ
Дата публікації

Найбільші мегаполіси світу можуть опинитись під водою

Найбільші мегаполіси світу можуть опинитись під водою
Джерело:  online.ua

Льодовик Туейтса у Антарктиді, який ще називають "льодовиком Судного дня" у процесі подальшого танення може потрапити до океану і спровокувати стрімкий рівень підйому води у світовому океані.

Джерело:  Cires

Світу загрожує катастрофічна повінь

За даними останніх досліджень, якщо льодовик потрапить до океану, рівень води зросте на 65 см, тоді як з 1900 року рівень моря піднявся на 20 см, що спричинило повені, забруднення солоною водою та втрату довкілля як для людей, так і для інших організмів.

Це також може викликати ланцюгову реакцію і потрапляння до океану інших льодовиків.

Якщо інші льодовики також впадуть у воду, рівень моря підніметься на кілька метрів, що призведе до затоплення багатьох великих міст світу, включаючи Шанхай, Нью-Йорк, Маямі, Токіо та Мумбаї. Прибережні регіони також поглине вода, у тому числі такі острівні держави як Кірібаті, Тувалу та Мальдіви.

Розміри льодовика Туейтса можна порівняти з територією Великої Британії.

Фото - Pixabay.com

Його стримує плаваюча платформа льоду, звана крижаним шельфом. Але вчені підтвердили, що шельф швидко дестабілізується. За словами Ерін Петтіт, спеціалістки Університету штату Орегон, східний крижаний шельф має тріщини та може зруйнуватися протягом десяти років.

Загроза глобального потепління в Україні

Згідно з прогнозом аналітиків зі Світового банку, в залежності від обсягів викидів парникових газів Україну може очікувати два сценарії наслідків глобального потепління.

За даними дослідження, вже до кінця цього століття на півдні України буде приблизно 100 тропічних ночей і до 135 літніх днів на рік.

Тривалі посухи призведуть до занепаду лісів та почастішання лісових пожеж. Значно скоротиться територія, придатна для вирощування ялинки, бука, сосни та дуба.

Аналітики підкреслюють, що зміна клімату більше вплине на одні області, а ніж на інші.

Найбільш високі температури будуть спостерігатись на території Харківської, Кіровоградської, Львівської Луганської та Житомирської областей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?