Найбільший стрибок — СБ озвучив прогноз розвитку світової економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбільший стрибок — СБ озвучив прогноз розвитку світової економіки

Найбільший стрибок — СБ озвучив прогноз розвитку світової економіки
Джерело:  online.ua

8 червня офіційно стало відомо, що Світовий банк поліпшив прогноз на 2021 рік для розвитку світової економіки з 4,1% до 5,6% - що важливо розуміти, це стане найбільшим стрибком у ВВП протягом останніх 80 років. Однак також наголошується, що для країн, які розвиваються, прогноз впав до 2,9%.

Джерело: огляд Global Economic Prospects Світового банку

Світовий банк опублікував прогноз світової економіки

"Попри розрив між економіками розвинутими країнами та такими, що розвиваються, світовий ВВП цьогоріч зросте найбільше за 80 років – на 5,6%. Переважно результат спричинять економіки США та Китаю, що зростуть на 6,8% та 8,5% відповідно", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу, що для нашої країни прогноз СБ покращився на 2022 – 2023 роки. Згідно з останніми даними, у поточному році експерти розраховують на зростання на 3,8%, а у 2022 та 2023 роках – 3,1% (раніше очікувалось 3%).

Окрім того, наголошується, що найбільш розвинені країни повернуться до рівня доходу на душу населення до пандемії аж у 2022 році. Однак також вказано, що дві третини країн з перехідною економікою до цього рівня будуть прямувати довше.

"Цьогоріч прогноз для таких країн погіршився і становить 2,9% проти 3,4% у січневому звіті. Причина – відсутність доступу до вакцин. Крім того складно передбачити розвиток подій далі, адже глобальне відновлення може сповільнитися зі скасуванням держпідтримки та коли вичерпається "відкладений попит". У такому разі світова економіка може уповільнитись до 2,7% у 2022 році та 2,1% у 2023 році", - йдеться в огляді СБ.

За словами аналітиків, також може бути й протилежний ефект – якщо під час поширення вакцин зросте приватний сектор, світовий ВВП може зрости ще більше.

Що важливо розуміти, в новому макропрогнозі Мінекономіки погіршило очікування росту реального ВВП України у 2021 році з 4,6% до 4,1%, у 2022 році - з 4,3% до 3,8%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?