Найочікуваніший український фільм року. Коли в прокат вийде історичний екшн "Довбуш"
Категорія
Культура
Дата публікації

Найочікуваніший український фільм року. Коли в прокат вийде історичний екшн "Довбуш"

Найочікуваніший український фільм року. Коли в прокат вийде історичний екшн "Довбуш"
Джерело:  online.ua

Масштабний пригодницько-історичний екшн "Довбуш" режисера Олеся Саніна вийде в український прокат у День Незалежності України, 24 серпня.

Джерело: FILM.UA Group

Прем’єра фільму Довбуш відбудеться в День Незалежності

24 серпня 2023 року відбудеться прем’єра одного з найочікуваніших українських фільмів "Dovbush Movie".

Вихід фільму в український прокат був відтермінований через повномасштабне вторгнення Росії в Україні, здійснене в лютому 2022 року.

Ми недарма обрали прем’єрну дату 24 серпня. Це щорічне нагадування — ми вільні та незалежні, і сьогодні вкотре виборюємо це право не лише на полі бою, а й в культурі, бізнесі, політиці… Повстанець Олекса так само прагне справедливості та виборює свою та свободу свого народу, як і мільйони українців сьогодні. Ми очікуємо, що це кіно збере біля великих екранів сотні тисяч українців і нагадає, чому українська нація бореться й обов’язково переможе, – зазначила Надія Коротушка, директорка кінотеатрального напрямку в FILM.UA Distribution.

Що відомо про фільм Довбуш

"Довбуш" – це сучасна інтерпретація однієї з найяскравіших історичних постатей, яка повертає нас до 18 століття, коли український народ знову стикався з утисками та перебував під владою Московської держави та Речі Посполитої.

Події фільму розгортатимуться в Карпатах, коли жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками.

У пошуках помсти панам за вбивство батьків, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий – справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса.

Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша, але йому вдається їх перехитрити. З того часу легенда про карпатського лицаря шириться та надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі.

Ця історія про перемогу над смертю народилася давно. Про Довбуша склали сотні легенд і десятки пісень. Легенда про лицаря Карпат прожила століття, але в цю мить стала особливо важливою. Зараз вона зачіпає кожного з нас. Перед лицем війни, болю і втрат ми сьогодні питаємо себе: "Чи варто боротися? Чи варто жертвувати життям заради інших? Чи пам'ятатимуть колись нащадки наші діяння? Чи знатимуть, як ми любили і як відчайдушно захищали свою землю?". У нашому фільмі ми розкажемо про того, кого не зламала доля, хто повернув віру в перемогу, про того, хто зборов страх. Але ми розкажемо ще й таку історію, про яку ще ніхто не розказав. Ми її покажемо так, як ніхто ще не показував, – прокоментував стрічку її режисер Олесь Санін.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?