Найстаріша у світі жінка померла у віці 128 років
Категорія
Світ
Дата публікації

Найстаріша у світі жінка померла у віці 128 років

Найстаріша у світі жінка померла у віці 128 років
Джерело:  online.ua

Йоханна Мазібуко, яку називали найстарішою жінкою у світі, померла у віці 128 років. Вона була народжена в Південній Африці у 1894 році і стверджувала, що не курила та не пила алкоголь, а також займалася здоровим способом життя.

Джерело: The Mirror

Йоханна Мазібуко померла у віці 128 років

Жінка на ім'я Йоханна Мазібуко померла у віці 128 років у своєму будинку в Південній Африці. Вона була відома як найстаріша жінка у світі та жила протягом трьох різних століть. За словами її опікуна та невістки, Тандіви Весіньяни, жінка, можливо, померла від інсульту.

У той же час Марія Браньяс Морера, яка народилася в США, офіційно визнана Книгою рекордів Гіннеса найстарішою людиною у світі. У січні 2023 року їй виповнилося 115 років. У той же час, не підтверджено дані про те, що Йоханна Мазібуко з Південної Африки є найстарішою жінкою у світі.

По словам местного мэра Джеймса Цолели, после многих проверок и поисков, чтобы установить, кто самый старый человек в мире, не удалось найти того, кто был старше.

Мер не уточнив, чи була спроба зареєструвати Йоханну Мазібуко у Книзі рекордів Гіннеса успішною.

Незважаючи на відсутність грамотності, жінка дала інтерв'ю місцевим ЗМІ, в якому розповіла про те, що може спричинити її довголіття.

Ми на фермі жили так добре. Жодних проблем не було, - повідомила вона.

97-річний українець потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Леонід Станіславський, 97-річний уродженець України, встановив світовий рекорд у Книзі рекордів Гіннеса. Він визнаний найстарішим тенісистом на планеті, який бере участь у змаганнях у віковій категорії 90+. Житель Харкова продовжує грати у теніс на високому рівні та демонструє свої спортивні навички у турнірах по всьому світу.

Серед учасників тенісних змагань з вікової категорії 90+ Леонід Якович з України став світовим рекордсменом Книги рекордів Гіннеса. У віці 97 років він є найстарішим тенісистом на планеті, який бере участь у змаганнях. Леонід займається тенісом уже 30 років та є регулярним учасником чемпіонатів світу у категорії 85+.

Він також може похвалитися бронзовою медаллю чемпіонату Європи в Анталії у парному розряді у категорії 80+. Тенісний клуб Унікорт, де Леонід тренується, повідомив, що він зараз готується до свого наступного чемпіонату світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?