Найстаріший чоловік світу помер у віці 112 років
Категорія
Світ
Дата публікації

Найстаріший чоловік світу помер у віці 112 років

Найстаріший чоловік світу помер у віці 112 років
Джерело:  online.ua

В Іспанії помер найстаріший чоловік світу — Сатурніно де ла Фуенте Гарсія. Він не дожив до свого 113-річчя менше місяця. Секретом довгого життя чоловік назвав спокійне життя та “нікого не кривдити”.

Джерело: Книга рекордів Гіннеса

Помер найстаріший чоловік світу

18 січня Сатурніно де ла Фуенте Гарсія помер у своєму будинку у віці 112 років і 341 день.На початку наступного місяця він би відсвяткував своє 113-річчя.

Його оголосили найстарішим чоловіком на планеті в 112 років і 211 днів.

Рекордсмен народився в районі Понте-Кастро, Леон, 11 лютого 1909 року та одружився в 1933 році.

Зі своєю дружиною чоловік прожив довге життя «нікого не кривдивши» (що Сатурніно назвав секретом свого довголіття) і мав сім дочок.

Завдяки своєму невеликому зросту, лише 1,50 м, Сатурніно уникнув участі в громадянській війні в Іспанії 1936 року, а замість цього створив процвітаючий шевський бізнес.

Згодом він шив чоботи для армії та став відомим ремісником у своєму районі.

У 1937 році чоловік пережив авіакатастрофу, коли літак впав на будівлю, де він перебував. А у травні 2021-го сам пішов робити щеплення проти COVID-19.

Секрет довголіття Сатурніно був простим:

Тихе життя… і нікому не зашкодь, — зазначав довгожитель.

Коли він не був зайнятий своїм успішним бізнесом, Сатурніно мав іншу пристрасть: гра у футбол. Він завжди вболівав за команду Леона Cultural Leonesa, він також був співзасновником місцевої команди Пуенте Кастро.

Його товариші по команді на честь його 110-річчя віддали шану Сатурніно і відзначили його як найстарішого члена клубу.

Після себе чоловік лишив сімох доньок, 14 онуків і 22 правнуки.

Найстарішою з людей тепер є японка Кане Танака — у січні 2022-го їй виповнилося 119 років. Якщо вона проживе ще 3 роки, то зможе стати найстарішою людиною в історії. Наразі цей рекорд належить Жанні Луїзі Кальман, яка померла в 1997 році у віці 122 років.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?