Названі найпопулярніші країни, куди подорожують українці
Категорія
Україна
Дата публікації

Названі найпопулярніші країни, куди подорожують українці

Названі найпопулярніші країни, куди подорожують українці
Джерело:  online.ua

Після послаблення карантину українці стали більше подорожувати. Найпопулярнішими країнами за перше півріччя 2021 року стали - Польща, Туреччина та Єгипет. Іноземці також стали частіше їхати в Україну.

Джерело: пресслужба ДПСУ

Прикордонники уточнили, що в Польщу з початку 2021 року їздили майже 2 млн українців. При цьому обсяг поїздок до Туреччини збільшився в 6 разів у порівнянні з минулим роком. У два рази частіше стали їздити українці в Єгипет.

ТОП-10 найпопулярніших країн у українців

У ТОП-10 найпопулярніших країн для подорожей у українців увійшли:

  1. Польща

  2. Туреччина

  3. Єгипет

  4. Угорщина

  5. Росія

  6. Румунія

  7. Білорусь

  8. Словаччина

  9. Молдова

  10. Об'єднані Арабські Емірати

ТОП-10 найпопулярніших країн у українців - інфографика ДПСУ

Відзначається також і збільшення потоку іноземців в Україну. З Туреччини в нашу країну за перше півріччя 2021 року в'їхало на 29% більше туристів, ніж за аналогічний період минулого року. Також зафіксовано збільшення обсягу в'їзду іноземців з Німеччини і США.

ТОП-10 країн, громадяни яких їдуть в Україну - інфографика ДПСУ

Які країни відкрили кордони українцям

З 15 липня Євросоюз офіційно вніс Україну до списку країн "зеленої зони", для яких рекомендували скасувати карантинні обмеження на в'їзд. Наразі готові пускати українських туристів щодо безвізового режиму: Німеччина, Словенія, Данія, Бельгія, Латвія, Литва, Естонія, Австрія, Нідерланди, Фінляндія, Франція, Швеція, Іспанія, Кіпр, Греція, Хорватія, Болгарія. Але у всіх них діють певні правила для в'їзду.

Вільний в'їзд дозволений, зокрема, тільки громадянам з ковід-сертифікатами, які пройшли повний курс вакцинації не пізніше, ніж за два тижні до поїздки, вакциною, схваленою Європейською агенцією лікарських засобів (EMA) або Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). При його відсутності обов'язковий ПЛР-тест на коронавірус з негативним результатом, який був зданий максимум за 48 годин до в'їзду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?