НБУ анонсував важливі переговори з МВФ та назвав причину
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ анонсував важливі переговори з МВФ та назвав причину

НБУ анонсував важливі переговори з МВФ та назвав причину
Джерело:  online.ua

Керівництво Національного банку Україну домовилося з Міжнародним валютним фондом про старт переговорів щодо нової програми співпраці. За попередніми даними, вони розпочнуться уже в 2022 році. З такою заявою першим виступив очільник регулятора Кирило Шевченко.

Джерело: Bloomberg

Офіційний Київ планує обговорити з МВФ нову програму співпраці

Кирило Шевченко звернув увагу на те, що співпраця з Фондом – це, насамперед, про репутацію та довіру.

Зрештою, це також і про гроші, – наголосив глава НБУ та нагадав про отримання Україною другого траншу у рамках програми stand-by у листопаді 2021 року за підсумками першого перегляду.

Окрім того, наголошується, що висновки Міжнародного валютного фонду розблокували для офіційного Києва 600 млн євро траншу від Європейського Союзу.

Фото - flickr

За словами Кирила Шевченка, наразі продовження чинної програма співпраці з Фондом ніхто не обговорює.

Наступного року ми перейдемо до обговорення нової програми співпраці, – розповів він.

Також очільник Нацбанку прокоментував питання незалежності регулятора, що залишається одним із структурних маяків Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Як стверджує чиновник, наразі він не бачить жодних порушень незалежності Банку завдяки ухваленню нового закону. Ба більше, він не бачить жодних ризиків" для НБУ.

Кабмін зобов’язався перед МВФ приватизувати ПриватБанк та Ощадбанк

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Кабінет міністрів України зобов’язався розробити плани з часткової або повної приватизації державних ПриватБанку та Ощадбанку. Що важливо розуміти, уряд повинен розробити дорожню карту переходу банків у приватну власність. Метою таких заходів є зниження частки держави в банках.

Читайте також:

  • Команда Володимира Зеленського назвала головні вимоги МВФ щодо нового траншу

  • Міжнародний валютний фонд раптово погіршив прогноз зростання ВВП України

  • ЄС готує новий транш для України попри неузгодженість співпраці з МВФ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?