Не лише підрив ЗАЕС. Експерт попередив про найбільшу загрозу з боку РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Не лише підрив ЗАЕС. Експерт попередив про найбільшу загрозу з боку РФ

Не лише підрив ЗАЕС. Експерт попередив про найбільшу загрозу з боку РФ
Джерело:  online.ua

Полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан попереджає українців про те, що орім можливого теракту на Запорізькій АЕС, армія РФ також може спробувати підірвати хімічний завод "Кримський Титан" в Армянську. Росіяни будуть робити усе можливе, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ.

Джерело: "24 Канал"

Росія може готувати новий теракт в Україні

На переконання Романа Світана, існує висока ймовірність того, що російські окупанти уже замінували українське підприємство.

Найімовірніше, попереду в нас буде проблема із замінованим "Кримським Титаном". Росіяни можуть підірвати його, як тільки ми підійдемо до Перекопа, щоб зупинити наш наступ, – попереджає експерт.

Що важливо розуміти, Ukrainian Chemical Products (раніше "Кримський Титан") – підприємство з виробництва титанової продукції, яке знаходиться в окупованому Армянську.Не можна не згадати про те, що ще в серпні 2018 року там стався викид невідомої речовини із заводу, і ситуація в місті вийшла за межі норми.За словами фахівців, це підприємство справді може стати причиною екологічної катастрофи на Херсонщині.

Чому РФ боїться чіпати ЗАЕС

Експерти звертають увагу на те, що у разі вибуху на Запорізькій АЕС викид радіоактивних елементів, зачепить Ростов і Сочі.

Саме тому очільник Кремля Володимир Путін досі не наважився на підрив станції, однак він все-таки може вивести її з ладу.

Водночас підрив греблі на Каховській ГЕС може мати негативні наслідки для атомної електростанції. Адже завдяки воді з гідроелектростанції працює система охолодження ЗАЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?