Не лише РДК та ЛСР. Хто та як готує новий російський удар по режиму Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Не лише РДК та ЛСР. Хто та як готує новий російський удар по режиму Путіна

Не лише РДК та ЛСР. Хто та як готує новий російський удар по режиму Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Російського добровольчого корпусу Денис Нікітін не приховує, що насправді в Росії є багато людей, які хочуть приєднатися до РДК й поборотися за незалежність не лише України, а й самої РФ. На цьому тлі стало відомо, що вже розпочався процес формування третього батальйону російських добровольців.

Джерело:  The Guardian

В Україні з'явиться вже третій батальйон добровольців з Росії

І РДК, і Легіону "Свобода Росії" знадобилися лічені тижні, щоб продемонструвати свою ефективність під час війни з країною-агресоркою.

Про їхні успішні багаторазові рейди на територію РФ та бої з окупантами писали майже всі світові ЗМІ.

Саме вони першими показали, наскільки слабким є захист державного кордону Росії.

Попри це обидва батальйони відмовляються розповісти журналістам, наскільки вони великі, посилаючись на вимоги військової таємниці.

Попри це, Денис Нікітін розраховує на те, що їхня чисельність буде поступово зростати.

Глава РДК зазначає, що з Росії надходить багато заявок від людей, які хочуть приєднатися до його корпусу, однак поки не змогли виїхати з території країни-агресорки.

Анастасія Сергєєва з Громадянської ради, варшавської організації, яка допомагає з переміщення російських добровольців в Україну, сказала, що є «кілька сотень» нерозглянутих заявок від росіян, які прагнуть воювати на боці України.

Зараз Громадська рада працює над створенням третього батальйону росіян в Україні, який буде відомий як Сибірський батальйон.

Більше про діяльність та плани РДК ви можете дізнатися з інтерв'ю online.ua з главою штабу Російського добровольчого корпусу Олександром "Фортуною". Дивіться тут:

Як стають російськими добровольцями в Україні

Головна проблема вербування полягає в тому, що потенційним російським добровольцям непросто потрапити в Україну. Навіть якщо Україна надасть їм дозвіл на в’їзд, отримання візи для транзиту через Шенгенську зону може стати "головним логістичним болем". І Сергєєва, і Нікітін заявили, що вважають, що процедури ввезення російських громадян в Україну скоро будуть полегшені, але відмовилися вдаватися в подробиці, посилаючись на делікатність питання.

Як вдалося дізнатися журналістам, всі російські новобранці проходять перевірку на поліграфі українською владою, яка включає запитання, спрямовані на виявлення прихованих зв’язків із російською розвідкою або можливі вразливі місця.

До прикладу, однак з ключових запитань виглядає приблизно так: "Чи зрадили б ви Україну, якби вашій родині в Росії погрожували?".

Українське офіційне джерело повідомило, що було принаймні двоє чоловіків, які стверджували, що хочуть воювати за Україну, які були ідентифіковані як «відомі російські оперативники» після прибуття в Україну та зараз перебувають у в’язниці в країні.

Нікітін стверджує, що має нюх на подвійних агентів після багатьох років участі у футбольній хуліганській сцені, де завжди були міліціонери. Якщо було щось підозріле в поведінці потенційного добровольця він казав: «Ми можемо поставити під приціл, подивитися в телефон. І якщо ми знайдемо щось, що здасться нам неправильним, то перейдемо до відповідної фази опитування та дивимося, як воно піде».

Про людей, які, очевидно, провалили цей тест, глава РДК сказав: «Вони більше не стоять на нашому шляху. Я так скажу»

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?