Не можна легко пропустити: президент Ірану виступив з екстреною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Не можна легко пропустити: президент Ірану виступив з екстреною заявою

Не можна легко пропустити: президент Ірану виступив з екстреною заявою
Джерело:  online.ua

Президент Ірану Хасан Рухані виступив з екстреною заявою через збиття українського літака іранськими ракетами ППО. Він пообіцяв усунути всі слабкі точки ППО, щоб катастрофи, такі як трапилися з Boeing 737 авіакомпанії МАУ, ніколи не повторювалися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу іранського лідера.

"В атмосфері погроз і залякування з боку агресивного американського режиму проти іранців, після смерті генерала Касема Сулеймані і для захисту від можливих нападів американської армії Збройні сили Ісламської Республіки Іран були в повній бойовій готовності, що, на жаль, призвело до цієї жахливої катастрофи, що забрала життя десятків безневинних людей через людську помилку і помилкову стрільбу", - йдеться в офіційній заяві Рухані.

Іранський лідер додав, що Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю трагічну помилку. Він висловив глибокі співчуття сім'ям жертв авіакатастрофи і доручив всім відповідним органам вжити всіх необхідних заходів для компенсації сім'ям загиблих.

"Цей нещасний випадок не можна легко пропустити. Необхідне подальше розслідування, щоб встановити всі причини і коріння цієї трагедії і притягнути до відповідальності осіб, які вчинили цю непрощенну помилку. Також необхідно вжити необхідних заходів і заходів для усунення слабких сторін систем оборони країни, щоб така катастрофа ніколи не повторювалася", - підсумував Рухані.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився через кілька хвилин після зльоту в Ірані вранці 8 січня. На борту літака перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу - всі 176 людей загинули. Серед загиблих були 82 громадянина Ірану, 63 людини з Канади, 10 - зі Швеції, 4 - з Афганістану, 3 - з ФРН, 3 - з Великобританії, 11 громадян з України - 2 пасажири і 9 членів екіпажу.

Вранці 11 січня Іран зізнався, що український літак був збитий іранськими ракетами ППО. Влада Ірану заявила, що лайнер був збитий випадково в результаті людської помилки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський жорстко відреагував на зізнання Ірану. Він вимагає, щоб Іран повністю визнав вину в тому, що збив український літак, в результаті чого загинули 176 невинних людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?