Не Росія. В ЦРУ назвали головну загрозу світовому порядку
Категорія
Світ
Дата публікації

Не Росія. В ЦРУ назвали головну загрозу світовому порядку

Не Росія. В ЦРУ назвали головну загрозу світовому порядку
Джерело:  online.ua

За словами керівника ЦРУ Вільяма Бернса, наразі Китай залишається єдиною країною, яка прагне змінити світовий порядок і дедалі більше застосовує дипломатичний, економічний та військовий тиск на інші країни, а також власні технологічні можливості.

Джерело:  The Washington Post

Китай залишається головною загрозою світовому порядку  

Бернс пояснив, що справа не в тому, що Китай постійно намагається зміцнити проекції власної сили та забезпечити власне зростання, проблема в тому, якими методами Пекін досягає цього.

Китайський лідер Сі Цзіньпін починає свій третій термін з більшою владою, ніж будь-який китайський лідер після Мао.

Замість того, щоб використовувати цю силу для зміцнення, оживлення та оновлення міжнародної системи, яка уможливила трансформацію Китаю, Сі прагне переписати її, - підкреслює глава ЦРУ.

Він також повідомив, що в професії розвідки він ретельно вивчає те, що говорять міжнародні лідери.

Але ми звертаємо особливу увагу на те, що вони роблять, і тут неможливо ігнорувати зростаючі репресії Сі вдома та агресію за кордоном — від його безмежного партнерства з Путіним до його загроз миру та стабільності в Тайванській протоці, - зазначив Бернс.

Що відомо про позицію Китаю 

прем'єр-міністр Китаю Лі Цян під час зустрічі з міністром фінансів США Джанет Єллен заявив, що обом країнам необхідно  посилювати свою економічну співпрацю та сприяти спільному розвитку.

Китай та Сполучені Штати повинні зміцнювати координацію та співпрацю, працювати разом, щоб справлятися з глобальними викликами та сприяти спільному розвитку, - заявив глава уряду КНР.

Прем'єр КНР назвав взаємну вигоду суттю двосторонніх економічних відносин Пекіна та Вашингтона, а зміцнення співробітництва – правильним вибором для обох держав.

Розвиток Китаю – це скоріше можливість, ніж виклик для Сполучених Штатів, і перевага, а не ризик, - зазначив Лі Цян.

За його словами, політизація економічного співробітництва не приносить користі економічному розвитку ні двох країн, ні всього світу. Прем'єр Китаю також наголосив на необхідності зміцнювати комунікацію між двома державами та шукати консенсус у важливих економічних питаннях шляхом відвертого та глибокого обміну думками.

Зі свого боку, Єллен підкреслила, що американська сторона не прагне економічного відділення від Китаю або розірвання ланцюжків поставок і не має наміру перешкоджати процесу модернізації Китаю.

У ході переговорів міністр фінансів США висловила готовність Білого дому зміцнювати комунікацію з Китаєм, уникати спричинених розбіжностей непорозумінь та шукати взаємну вигоду між двома економіками.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?