Не торгуємо територіями. МЗС відповіло президенту Бразилії щодо передачі Криму Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Не торгуємо територіями. МЗС відповіло президенту Бразилії щодо передачі Криму Росії

Не торгуємо територіями. МЗС відповіло президенту Бразилії щодо передачі Криму Росії
Джерело:  online.ua

Президент Бразилії закликав Україну відмовитися від окупованого росіянами Криму задля “припинення конфлікту”. Речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що Україна не торгує своїми територіями та закликав поважати державний суверенітет.

Джерело: Олег Ніколенко

В МЗС відреагували на пропозицію віддати Крим

Речник МЗС України Олег Ніколенко відреагував на пропозицію президента Бразилії віддати Крим Росії, щоб припинити війну.

Він заявив, що Україна цінує зусилля Президента Бразилії, спрямовані на припинення російської агресії, однак додав, що Україна не “торгує” своїми територіями.

Він підкреслив, що немає жодної причини віддавати окупований Росією півострів та закликав поважати суверенітет України у посередницьких спробах знайти рішення щодо припинення війни.

Українська позиція залишається незмінною: будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру в Україні мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України відповідно до принципів Статуту ООН, – наголосив Ніколенко.

Президент Бразилії закликав Україну поступитися Кримом

Президент Бразилії Лула да Сілва представив посередницьку пропозицію, у якій закликав Київ відмовитися від Криму.

Лула зазначив, що Володимир Зеленський “не може хотіти всього” та запропонував Україні передати Кримський півострів Росії “для припинення вогню”.

Зеленський не може хотіти всього (...), світ потребує спокою, – вважає президент Бразилії.

Повідомляється, що наприкінці січня Лула сформулював пропозицію з нечіткими контурами посередництва щодо війни в Україні.

Наступного тижня президент Бразилії має представити цей проект Сі Цзіньпіну в Пекіні.

Глава Бразилії запевнив, що його проєкт має шанси на успіх, та висловив сподівання щодо створення “групи країн” для втілення його в життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?