Росіяни могли саботувати словацькі МіГ-29, які вирішили передати Україні — Міноборони Словаччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни могли саботувати словацькі МіГ-29, які вирішили передати Україні — Міноборони Словаччини

Росіяни могли саботувати словацькі МіГ-29, які вирішили передати Україні — Міноборони Словаччини
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що російські техніки могли навмисно саботувати експлуатацію словацьких МіГ-29, які планували передати Україні.

Джерело: Euractiv

Техніки з РФ могли саботувати словацькі МіГ-29

Вони вміли літати, але це не означає, що вони також були здатні до бою. Українці приїхали до Словаччини за тиждень до відльоту, привезли запчастини та оглянули літаки, - сказав Надь.

Він припустив, що несправності літаків могли бути навмисно спричинені російськими техніками. Вони ще до минулого року були присутні на авіабазі Сляч у Словаччині.

Навіть поліція розслідувала це за нашими підозрами. У двигунах літака були деталі, до яких мали доступ словацькі техніки, а також були деталі, до яких мали доступ лише російські техніки. Дефекти з’явилися лише в тих частинах, до яких мали доступ росіяни, - розповів він.

Розслідування не довело навмисних пошкоджень літаків, проте міністр додав, що у Міноборони «відчули втрату довіри до російських техніків у Слячі, оскільки помилки продовжували з’являтися там, куди тільки вони могли дістатися».

Генерал-лейтенант Любомир Свобода, колишній високопоставлений пілот, також припустив, що росіяни навмисно пошкодили літаки.

Ми взяли від них двигун, який мав працювати 350 годин. І врешті-решт він налетів лише 70 годин. Які висновки ми можемо зробити з цього? Можливо, було неякісне виконання роботи, назвемо це так. Не знаю, - сказав він.

Скільки літаків передасть Словаччина Україні

Нагадаємо, що 17 березня уряд Словаччини прийняв рішення про передачу Україні 13 радянських винищувачів МіГ-29. Відомо, що перші чотири з них вже в Україні.

У посольстві РФ в Словаччині заявили, що постачання Словаччиною винищувачів Україні призвело до «непередбачуваної та небезпечної ескалації конфлікту, за яку відповідатимуть ініціатори прийнятих рішень».

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?