Негайно це зробити - Зеленський дав термінове завдання команді Авакова
Категорія
Україна
Дата публікації

Негайно це зробити - Зеленський дав термінове завдання команді Авакова

Негайно це зробити - Зеленський дав термінове завдання команді Авакова
Джерело:  online.ua

У ніч з 21 на 22 серпня невідомі вчинили акт вандалізму щодо бронзової скульптури дівчинки на території музею в Києві. Українським журналістам вдалося з'ясувати, що троє невідомих зірвали постамент з його п'єдесталу - однак, уточнюється, що сам пам'ятник не був пошкоджений. 7 вересня глава держави Володимир Зеленський озвучив невідкладну вимогу команді очільника МВС Арсена Авакова - він закликає правоохоронців якнайшвидше розслідувати акт наруги над скульптурою "Гірка пам’ять дитинства" на території Національного музею Голодомору-геноциду в центрі столиці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

Український лідер звернув увагу на те, що поліція повинна провести всі необхідні слідчі дії, кваліфікувати правопорушення та впродовж місяця доповісти про перебіг розслідування. Наразі відомо, що справу тримає під контролем заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Окрім того, зазначається, що Володимир Зеленський отримав листа від президента Світового конгресу українців Павла Ґрода, в якому висловлюється занепокоєність цим актом вандалізму, вчиненим напередодні 29-ї річниці незалежності України. СКУ закликає президента України вжити заходів для розслідування цього злочину та притягнення винних до відповідальності.

 "Прикро вражений інцидентом, який різко контрастує з моїми враженнями від спілкування з креативними й талановитими людьми під час поїздок регіонами України. Вандали намагалися пошкодити скульптуру "Гірка пам’ять дитинства" на території меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору. Моя позиція чітка та однозначна: будь-які прояви вандалізму є печерною дикістю й жодним чином не можуть бути виправдані", - наголосив український лідер 7 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Асоціація міст України, керівником якої є мер столиці Віталій Кличко, звернулася до українського лідера Володимира Зеленського з екстреною вимогою провести зустріч - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?