Нематеріальна культурна спадщина. Мистецтво італійської опери потрапило до Списку ЮНЕСКО
Категорія
Культура
Дата публікації

Нематеріальна культурна спадщина. Мистецтво італійської опери потрапило до Списку ЮНЕСКО

Ла Скала
Джерело:  The Guardian

Італійський оперний спів – це фізіологічно контрольований спосіб співу, який посилює опорну силу голосу в акустичних просторах, таких як аудиторії, амфітеатри, арени та церкви. Тепер він офіційно визнаний нематеріальною сппдщиною ЮНЕСКО.

Італійський оперний спів внесли до спадщини ЮНЕСКО

Мистецтво італійської опери додали в Список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Його описують як "засіб вільного самовираження" з культурною цінністю, "визнаною на національному та міжнародному рівнях", повідомило The Guadian.

В ЮНЕСКО заявили з цього приводу:

Італійський оперний спів – це фізіологічно контрольований спосіб співу, який посилює опорну силу голосу в акустичних просторах, таких як аудиторії, амфітеатри, арени та церкви. Виконується людьми всіх статей, асоціюється зі специфічною мімікою та жестами й передбачає поєднання музики, драматургії, акторської майстерності та інсценізації.

ЮНЕСКО описала цю практику як "засіб вільного самовираження і діалогу між поколіннями", а її культурна цінність "визнана на національному та міжнародному рівнях".

Це офіційне підтвердження того, що ми вже знали: оперний спів є світовим досягненням, – зазначив міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано.

Беатріче Венеці, диригентка і музична радниця міністра, додала, що внесення до списку ЮНЕСКО "змушує нас пишатися як оперну спільноту і як італійців – ця жива форма мистецтва є фундаментальним стовпом нашої культури".

Італійська опера: що відомо

Італійська опера з'явилася наприкінці 1500-х років у Флоренції й дала багато всесвітньо відомих композиторів – від Клаудіо Монтеверді та Антоніо Вівальді до Джоаккіно Россіні та Джузеппе Верді.

Першою оперою в Італії вважається "Дафна" Якопо Пері, поставлена у Флоренції в 1598 році для двору родини Медічі, а першим великим композитором опери вважається італієць Клаудіо Монтеверді, який жив з 1567 по 1643 рік.

Нині в Італії існує близько 60 оперних театрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?