Підтримує Путіна. У Празі хочуть скасувати концерт російської оперної співачки Нетребко
Категорія
Україна
Дата публікації

Підтримує Путіна. У Празі хочуть скасувати концерт російської оперної співачки Нетребко

Підтримує Путіна. У Празі хочуть скасувати концерт російської оперної співачки Нетребко
Джерело:  online.ua

У Празі хочуть скасувати концерт російської оперної співачки Нетребко. Вона багато років підтримує Путіна та війну проти України.

Джерело: СТК

У Празі хочуть скасувати концерт путіністки Нетребко

Владна коаліція міської ради Праги 14 серпня ухвалила рішення ініціювати переговори з агентством Nachtigall Artists, яке організовує виступ пропутінської оперної співачки Анни Нетребко, про скасування її візиту.

Про це в інтерв’ю ČTK заявив заступник мера Праги Їржі Поспішил.

Чиновник підкреслив, що всі партії коаліції "однозначно не згодні з проведенням концерту в Празі" Анни Нетребко, яка внесена до санкційного списку України та була довіреною особою Путіна на виборах.

Концерт Нетребко має пройти 16 жовтня в Муніципальному домі Праги, яким володіє місто через однойменне акціонерне товариство.

Усі партії вважають, що в той час, коли триває війна і щодня ми читаємо в ЗМІ про жертви російських атак, нетактовно, щоб такий виконавець виступав тут, у Празі, – сказав Поспішил.

Тепер влада Праги разом із керівництвом Муніципального будинку будуть вирішувати, як принаймні перенести концерт Нетребко до завершення війни в Україні

В ідеалі – взагалі його скасувати, або, можливо, зробити якийсь сильний жест, наприклад, що гроші, зібрані від концерту, підуть жертвам української війни.

Ми розглянемо можливість розірвання контракту, хоча треба сказати, що він, на жаль, сформульований таким чином, що розірвати його дуже складно, – пояснив заступник мера чеської столиці.

Співачка Нетребко багато років підтримує агресивну політику Росії

Нетребко, яка тривалий час живе в Австрії, в минулому підтримувала Путіна під час президентських виборів. Вона також фотографувалася з прапором і представниками проросійських сепаратистів в Україні та пожертвувала мільйон рублів зраднику та колаборанту Олегу Царьову.

Після початку повномасштабної війни в лютому минулого року Нетребко зіткнулася з бойкотом своїх концертів на Заході. У березні Нетребко публічно засудила війну і заявила, що зустрічалася з Путіним лише кілька разів за своє життя.

Нагадаємо, у липні 2022 року концерт Анни Нетребко у Штутгарті скасували без можливості перенесення дати. А перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?