La Scala відкрила сезон російською оперою — українці виступили з протестом
Категорія
Культура
Дата публікації

La Scala відкрила сезон російською оперою — українці виступили з протестом

La Scala відкрила сезон російською оперою —  українці виступили з протестом
Джерело:  online.ua

7 грудня всесвітньо відомий італійський театр опери та балету La Scala відкрив новий сезон російською оперою "Борис Годунов" Модеста Мусоргського. Українці прийшли під будівлю опери з протестом та гаслами "Ла Скала не повинна сприяти путінській пропаганді".

Джерело: AP News

La Scala відкрила новий сезон оперою російського композитора

Представники української громади Мілана провели протест біля La Scala. Вони з синьо-жовтими прапорами тримали плакати з гаслом "Зупиніть війни, зупиніть Росію, зупиніть Путіна".

Це маніфестація проти російської пропаганди, яка використовує власну культуру задля просування на Заході антидемократичного ультранаціоналістичного наративу "русского міра", – заявили організатори протестної акції.

Зазначимо, що на премʼєрі сезону були присутні, зокрема президент Італії Серджо Маттарелла, прем’єрка Італії Джорджа Мелоні та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Відповідаючи на закиди українців, президентка Єврокомісії похвалила їх як "фантастичних, хоробрих і мужніх людей", але сказала, що російську культуру не варто поєднювати з політикою Володимира Путіна.

Не слід розділяти російський народ, його імперську ментальність та його культуру, яка заклала підвалини загарбницької ідеології "русского міра", – відповіли українці на слова голови Єврокомісії.

Прем'єра Італії Джорджа Мелоні наголосила, що Італія підтримує Україну в боротьбі проти воєнної агресії РФ, але також намагалася провести межу між культурою та політикою.

Ми не маємо нічого проти російського народу, російської історії, російської культури. Ми маємо щось проти тих, хто зробив політичний вибір вторгнутися в суверенну країну, - додала прем’єрака Італії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?