Netflix купив права на показ фільму Олега Сенцова "Носоріг"
Категорія
Культура
Дата публікації

Netflix купив права на показ фільму Олега Сенцова "Носоріг"

Netflix купив права на показ фільму Олега Сенцова "Носоріг"
Джерело:  online.ua

Американська стрімінгова платформа Netflix придбала права на онлайн-показ фільму «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова. Стрічка має з'явитися на платформі вже навесні.

Джерело: Фейсбук Олега Сенцова

"Носоріг" Сенцова покажуть на Netflix

Кримінальна драма українського режисера буде доступна на платформі вже навесні.

Історія, заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой фільму на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував, - розповідають про сюжет творці.

У головних ролях – Сергій Філімонов, Євген Черников, Аліна Зевакова, Євген Григор’єв. Зйомки проходили у Кривому Розі, Львові та Києві й закінчилися в грудні 2020 року.

Окрім Netflix, "Носорога" покажуть у Великобританії, Франції, Італії та інших країнах світу.

Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі. Там стрічка взяла участь в офіційній конкурсній програмі "Горизонти". В Україні допрем’єрні покази відбулися восени 2021 року на Київському тижні критики.

В український широкий прокат стрічка має вийти 17 лютого 2022 року.

Що цікаво, зняти фільм Сенцов планував ще у 2012 році, тоді стрічку представили на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де він отримав нагороди за Найкращі проєкт і пітчинг. Подальша робота була призупинена оскільки російські спецслужби незаконно арештували Олега Сенцова у 2014 році та ув’язнили його. У 2019 році Сенцов був звільнений і відновив роботу на фільмом.

Українське кіно на Netflix

На платформі вже доступні українські серіали та фільми, серед них детективний проєкт «Нюхач», документальний фільми "Домашні ігри" та "Зима у вогні".

Також на платформі доступно 105 одиниць українськомовного контенту (97 художнього, 8 документального/телешоу), де є український дубляж або субтитри.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?