У Києві завершили зйомки драми "Коли нам було 15" про підлітків 90-х
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві завершили зйомки драми "Коли нам було 15" про підлітків 90-х

У Києві завершили зйомки драми "Коли нам було 15" про підлітків 90-х
Джерело:  online.ua

Завершилися зйомки української драми про підлітків 90-х років "Коли нам було 15". Рятуючись від небезпечного хлопця, головна героїня стає учасницею зграї в новій школі. Ключовий лозунг трейлера — "Якщо ти будеш сам — ти не виживеш".

Джерело: Держкіно

Діти стикають з дорослими проблемами і кожного переслідeє питання: "Чи можна залишитись у зграї собою?” У синопсисі фільму є слова:

Це історія підлітків, якими керує страх. Якщо ти будеш сам — ти не виживеш. Якщо тебе не полюбить хоч хтось — ти не виживеш. Хтось має тебе любити. І ти маєш... Чи ні?

Головні ролі виконують молоді актори Аліна Чебан, Захар Шадрін, Артур Алієв, Ліза Цілик та Даша Жихарська. Режисером картини стала  Анна Бурячкова. Ось що вона розповідає про фільм в одному з інтерв'ю:

Тоня змінює школу через те, що в попередній школі в неї склалися дуже неприємні відносини з хлопцем, який погрозами і побиттям примушує її до сексу, примушує її до того, щоб вона скорилася йому повністю. Батькам про таке не розповіси, отже Тоня тікає до школи, в якій вже навчається її молодша сестра... Їй здається, що вона стає частиною шкільної зграї: це 9 та 11 класи. Але на тлі абсолютної підліткової романтики, з’являється любовний трикутник. Тому що є хлопець, який їй подобається, і є його найкращий друг, якому подобається вона. На додачу, разом із її колишнім хлопцем, повертаються попередні проблеми, він знаходить і б’є її в новій школі привселюдно. Таким чином, її власні проблеми стають проблемами зграї. Бо зграя своїх не полишає.

У команді також оператор-постановник Олена Чеховська, відома за своїми роботами з Мариною Вродою ("Клятва", "Прости") та Іриною Цілик ("Помин"); художник-постановник Олександра Патока; співавтор сценарію Марина Степанська ("Стрімголов"); художник по костюмах Дарія Фільшина ("Гіркі жнива"), художник по гриму Джулія Мельнік ("Бобот та енергія всесвіту", "Пік страху", "Еґреґор").

Продюсери фільму – Віталій Шереметьєв та Наталія Лібет, які цього року разом зі своїми колегами Ольгою Бесхмельниціною та Вікторією Хоменко випустили повнометражний ігровий дебют Катерини Горностай "Стоп-Земля", що виходить 20 січня в широкий український прокат.

Картина "Коли нам було 15" створюється кінокомпанією DGTL RLGN за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Фестивальний та кінотеатральний реліз фільму заплановано на 2023 рік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?