Незаконні вибори в Південній Осетії: у Грузії вказали на кримський сценарій
Категорія
Світ
Дата публікації

Незаконні вибори в Південній Осетії: у Грузії вказали на кримський сценарій

Незаконні вибори в Південній Осетії: у Грузії вказали на кримський сценарій
Джерело:  BBC

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі вважає, що проведення 9 квітня виборів і референдуму в так званій Південній Осетії є переходом від окупації до анексії грузинських територій за сценарієм Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Російську службу BBC".
Читайте також: Путінські військові викрали грузинського спецназівця: стали відомі деталі
9 квітня на території Південної Осетії, яка була окупована в 2008 році російськими військами, проводяться "вибори" і "референдум" про назву "держави".
За словами грузинського президента, що відбувається в Південній Осетії - трансформація "режиму повзучої окупації в явну анексію" за тим же сценарієм, що Росія здійснила стосовно Криму.
"Подібна дія являє собою грубий тиск на Грузію і спрямоване на подальшу ескалацію ситуації в регіоні Чорного моря і Південного Кавказу", - сказав Георгій Маргвелашвілі.
Також відреагували на "вибори" в Південній Осетії і в грузинському МЗС.
"Це провокаційна дія російської окупаційної сили грубо порушує суверенітет і територіальну цілісність Грузії і є черговою спробою легітимізації етнічних чисток, військової інтервенції та окупації регіонів Грузії", - заявили в міністерстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін прийняв рішення про прийняття до складу збройних сил РФ воєнізованих формувань так званої Південної Осетії, фактично створивши офіційний філія російської армії в Грузії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?